open-navfaktor-logo
search
Ivana Radović
Zbog veličanja četničkog vojvode izbačena iz reprezentacije, Odbojkaški savez odlučuje o disciplinskom postupku
Ivana Radović, koja nastupa za Odbojkaški klub Gacko, više neće nositi dres sa grbom Bosne i Hercegovine, potvrdio je za Faktor Alija Fatić, potpredsjednik Odbojkaškog saveza BiH.
03.03.2023. u 11:39
get url
text

Odbojkašica iz Foče je na Instagram storyju podijelila fotografiju na kojoj pozira s tri prsta i kokardom na glavi, uz veličanje četničkog vojvode Momčila Đujića.

- Dao sam svoje mišljenje. Ona nije više član reprezentacije niti će biti. Evo i cure iz reprezentacije su se oglasile. Ona neće više igrati, nije bila ni posljednji put u reprezentaciji i to je završeno za mene - rekao je Fatić za Faktor.

Zbog ovog skandala Ivana Radović je naišla i na osude javnosti u BiH, a postoji mogućnost da Odbojkaški savez BiH protiv nje pokrene i disciplinski postupak.

- Ivana Radović nije član odbojkaške reprezentacije BiH, a ona je svoj status reprezentativke izgubila prošlogodišnjim nedolaskom na okupljanje za kvalifikacije za Evropsko prvenstvo, niti dostavljanjem valjanog opravdanja, medicinske ili druge dokumentacije, kojom bi pravdala svoje odsustvo.

VEZANI TEKST - Ivana Radović se brani: Ponosim se Momčilom Đujićem, on je moj predak

Samim time ona nije član reprezentacije BiH. Stav većine članova Upravnog odbora (predsjednika i potpredsjednika), koji nije zasjedao, ali smo imali telefonske razgovore, potvrđeno mi je da ona više neće imati podršku da se pozove u reprezentaciju - kazao je Adnan Talić, generalni sekretar OSBiH, dodavši da bi mogao biti pokrenut postupak protiv nje i to kao igračice Gacka:

- Postoji i opcija da se pokrene disciplinski postupak. Međutim, samim time što ona nije član reprezentacije proceduralno smo ograničeni. Pokušavamo da pronađemo akte u OSBiH, ali se još ne zna šta će biti sa disciplinskim postupkom.

Uskoro će zasjedati UO, koji će se vjerovatno između ostalog baviti i ovom temom. Rok za pokretanje disciplinskog postupka je, mislim, 60 dana, tako da to neće zastariti.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.