open-navfaktor-logo
search
Odbojka
Zenička Arena ispunjava uvjete za organizaciju Evropskog prvenstva
Ako BHRT ne bude mogao prihvatiti uvjete, Fatić je kazao da će prava prijenosa ponuditi Sportklubu
30.10.2019. u 10:56
get url
text

Odbojkaški savezi Bosne i Hercegovine i Hrvatske zajednički će u augustu naredne godine biti domaćini Evropskog prvenstva za juniorke (do 19 godina), koji će se igrati u dva grada - Osijeku (Hrvatska) i Zenici (BiH).

-Gradska uprava stoji na raspolaganju u svakom smislu Odbojkaškom savezu BiH. Nadam se da ćemo biti dobri domaćini i da će se svi gosti osjećati kao kod svoje kuće - kazao je zenički gradonačelnik Fuad Kasumović, koji je najavio kako se u tom periodu održava i kulturna manifestacija "Summer fest“ tokom koje bi gosti mogli uživati i u koncertu Dine Merlina.

Predsjednik Odbojkaškog saveza Bosne i Hercegovine Alija Fatić, koji je s predsjednikom OS Federacije BiH Milošem Jelčićem danas potpisao ugovor o prepuštanju tehničkog dijela organizacije takmičenja, istakao je da će organizacija koštati 580.000 KM te da će u projekt biti uključeno i 70-ak volontera.  

-Sinoć smo izvršili prvu, zvaničnu kontrolu dvorane o čemu ćemo poslati izvještaj CEV-u. Ova dvorana može se kandidovati za Evropsko prvenstvo - kazao je Fatić, najavivši da će po pravilima CEV-a, prvo prava prijenosa utakmica ponuditi BHRT-u.

Ako BHRT ne bude mogao prihvatiti uvjete, Fatić je kazao da će prava prijenosa ponuditi Sportklubu, koji je spreman prihvatiti uvjete koje postavlja Odbojkaški savez BiH.

Također, u maju iduće godine Zenica će biti domaćin žrijebanja grupa i parova.

- Veliko hvala našim prijateljima, domaćinima iz Odbojkaškog saveza BiH koji su nas divno ugostili. Samo takmičenje podijeljeno je u dvije faze, u kojoj po šest ekipa u svakoj zemlji razigrava. Nakon toga, u drugoj fazi, od 1.- 4. mjesta razigravat će se u Zenici, a za plasman od 5.- 8. mjesta u Osijeku - istakla je Valentina Bifflin, direktorica Odbojkaškog saveza Hrvatske.

Izrazila je nadu da će to takmičenje biti pravi festival sporta i mladosti.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.