open-navfaktor-logo
search
Odbranili naslov
Zlatni ljiljani osvojili Ligu nacija
Reprezentacija Bosne i Hercegovine u sjedećoj odbojci odbranila je titulu prvaka Zlatne lige nacija.
25.06.2023. u 12:35
get url
text

Na turniru koji je odigran u Balikesiru u Turskoj naši reprezentativci osvojili su titulu uz samo jedan izgubljeni set. Grupu su prošli bez izgubljenog seta, u polufinalu su savladali Tursku (3:0), a u finalu su bili bolji od Ukrajinu sa 3:1 i to nakon preokreta.

Ukrajinci su prvi set riješili u svoju korist sa 25:19, ali je ostatak meča pripao Zlatnim ljiljanima.

Prvo su izjednačili sa 1:1 (25:16), a potom su i preostala dva seta riješili u svoju korist (25:14, 25:8) za novi trijumf i još jednu medalju sa velikih takmičenja.

Reprezentacija Bosne i Hercegovine u Turskoj je nastupila u najjačem sastavu koji čine igrači: Sabahudin Delalić, Mirzet Duran, Dževad Hamzić, Asim Medić, Ismet Godinjak, Adnan Manko, Ermin Jusufović, Nizam Čančar, Armin Šehić, Jasmin Brkić, Stevan Crnobrnja, Edin Džino, Asmir Mrkaljević, Elvis Šerifović, te stručni štab na čelu sa selektorom Ifetom Mahmutovićem.

U stručnom štabu su još asistenti selektora Ejub Mehmedović i Nedžad Salkić, tim menadžer Dževad Šabeta, fizioterapeut Miodrag Randželović i statističar Eldar Hamzić.

Zlatna liga nacija našoj reprezentaciji odlično je poslužila za pripreme i uvertiru za Evropsko prvenstvo koje će se održati u oktobru u italijanskom Caorleu. Bh. tim na tom takmičenju ima cilj osvajanje prvog mjesta koje će osigurati plasman na Paraolimpijske igre u Parizu 2024. godine.

Finalni meč protiv Ukrajine možete pogledati na YouTube kanalu ParaVolley Europe

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.