open-navfaktor-logo
search
Sjedeća odbojka
Zlatni ljiljani putuju na Evropsko prvenstvo, selektor i kapiten obećali zlatnu medalju
Reprezentacija Bosne i Hercegovine u sjedećoj odbojci će u italijanskoj Carloeu od 5. do 16. oktobra učestovati na Evropskom prvenstvu, gdje će braniti titulu prvaka Starog kontineta.
03.10.2023. u 11:48
get url
text

{$galerijaFotografija}

Hajrudin Zekić predsjednik Saveza sjedeće odbojke BiH, govorio je o predstojećem takmičenju, ali i ranijim takmičenjima.

- Ne mogu da krenem sa EP, a da se na vratim godinu unazad i da ne spomenem neke naše probleme. Mi smo Savez koji se bori i trudi, ne voli da kuka. Sistemski u BiH nije riješen način finansiranja. Zbog zastoja takmičenja mi smo imali tri takmičenja u 2021. što je iziskivalo velike obaveze. Bili smo domaćini dva turnira u 2022. godini, pa su kapaciteti narušeni.

Ruka spas ove godine stigla je od Ministva kulture i sporta KS i ministra Magode. Smogli smo snage da ove godine odradimo tri ciklusa priprema, izvršili sve obaveze. Ovo je 15. EP koje će se igrati u Italiji, učestvuje 12 muških i 10 ženskih selekcija. Naš cilj je da uđemo u finale i osvojimo prvo mjesto, ono osigurava direktan plasman na Paraolimpijadu u Pariz - kazao je Zekić.

Selektor Ifet Mahmutović optimista je pred odlazak u Italiju.

- Spremni smo za Evropsko prvenstvo, čak i spremniji nego prethodne dvije godine. Dobili smo dobar spoj iskustva i mladosti. I ono što pokazujemo je na vrlo zavidnom nivou. Ono što je specifično jeste da idemo po 11. titulu koja je imperativ.

Samo nas zlato interesuje i plasman na Paraolimpijadu. Igrači su spremni, svih 14 igrača je zdravstveno u dobrom stanju - kazao je Mahmutović.

Slično razmišlja i kapiten Sabuhudin Delialić.

- Grupa nam ne ide u prilog, jer su dosta slabija grupa, tamo zasigurno u polufinalu očekujemo ili Ukrajinu ili Njemačku. Dobro smo se spremili, ovog puta možemo obećati zlatnu medalju - kazao je Delialić.

Selektor Ifet Mahmutović na ovom turniru računat će na sljedeće igrače: Sabahudin Delalić (kapiten), Adnan Manko, Asim Medić, Dževad Hamzić, Ismet Godinjak, Mirzet Duran, Safet Alibašić, Ermin Jusufović, Jasmin Brkić, Stefan Crnobrnja, Armin Šehić, Nizam Čančar, Edin Đino i Elvis Šerifović.

IMG_20231003_112559.jpg
1 od 3
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.