open-navfaktor-logo
search
Član UO RSBiH
Asim Šahman za Faktor objasnio odluku oko ženske seniorske rukometne reprezentacije BiH
Upravni odbor rukometnog saveza Bosne i Hercegovine na današnjem sastanku nije donio nikakvu odluku vezanu za "reaktiviranje" ženske seniorske reprezentacije.
10.01.2021. u 17:46
get url
text

Kakva je tačno odluka donesena na sjednici UO održanoj u Bugojnu, za Faktor je pojasnio Asim Šahman, jedan od članova UO RSBiH.

- Žensku selekciju dobili još prije tri godine. Ta ekipa je igrala još 2018. godine na turniru "Women's Trophy" u Tuzli, a potom je nastupala i na kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo za juniorke koje su se igrale u Varni. Još tada je predviđeno da ta selekcija, uz par iskusnijih igračica, bude okosnica buduće seniorske selekcije - kazao je Šahman za Faktor, te dodao:

- Mi smo danas donijeli odluku da ćemo žensku seniorsku selekciju prijaviti za naredna evropska takmičenja, i tu nema ništa sporno, taj plan je postojao i ranije.

Neophodno je u što skorijem periodu imenovati i direktora reprezentacije, a već su se pojavile informacije da je na tu poziciju imenovan Elmir Grabčanović. No, Šahman pojašnjava...

- Grabčanoviću će biti ponuđeno da on bude direktor reprezentacije, s tim da on treba da dostavi svoj plan i program rada reprezentacije. Nakon toga će tek biti raspisan konkurs za selektora, koji će okupiti svoj tim koji će biti odgovoran za rezultate.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.