open-navfaktor-logo
search
Pomoć sugrađanima
Benjamin Burić Domu zdravlja Maglaj donirao važnu medicinsku opremu, stigla posebna zahvalnica
Golman rukometne reprezentacije Bosne i Hercegovine i član njemačkog Flensburga Benjamin Burić još jednom je oduševio sugrađane svog Maglaja.
08.04.2020. u 20:22
get url
text

Reprezentativac naše zemlje Domu zdravlju Maglaj odlučio je pomoći sredini u kojoj je odrastao u borbi protiv pandemije koronavirusa te je donirao jedan oksigenator, spirometar, zaštitne maske, odijela, beskontaktne toplomjere i određeni broj dezinfekcionih sredstava.

Jedan dio opreme već je stigao Doma zdravlja u Maglaju, dok bi ostatak trebao biti u ovu zdravstvenu ustanovu trebao biti dopremljen u narednim danima.

Ovo nije prvi put da Benjamin Burić zajedno sa svojim bratom Senjaminom pomaže gradu u kojem je odsrastao.

Dvojica bh. rukometaša su nakon velikih popalava koje su 2014. pogodile BiH, a posebno Maglaj, priskočili u pomoć, a veliki doprinos dali su obnovi sportske dvorane.

I ovoga puta Rukometni klub Maglaj zahvalio se rukometašima koji su ponikli u ovom klubu.

- Hvala što nikada ne zaboravljaš svoj grad. Hvala ti što uvijek misliš na svoje sugrađane. Hvala ti što si ostao onakav kakvog smo te zavoljeli od prvog dana: skroman i svoj. Hvala ti što misliš na najmlađe, što si u vrijeme poplava koje nikada nećemo zaboraviti, stao uz svoj Maglaj i evo sada ponovo donirajući medicinsku opremu našem Domu zdravlja. Pokazao si kako se postaje veliki, ne samo igrač, nego čovjek. Hvala ti što te možemo nazvati NAŠ Benjamin Burić i biti neizmjerno ponosni izgovarajući to. Zahvaljujemo se i tvojoj porodici. Jer imamo tebe - našeg Benku, našeg Senku i našeg Kenana! - navodi se u objavi na Facebook stranici RK Maglaj.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.