open-navfaktor-logo
search
Novi ugovor
Bh. rukometaš Mirsad Terzić još godinu u Wisli Plock
Rukometni klub Wisla Płock objavio je da je za još godinu dana produžio ugovor s Mirsadom Terzićem (40), kapitenom reprezentacije Bosne i Hercegovina koja se priprema za nastup na Evropskom prvenstvu 2024. godine u Njemačkoj.
28.12.2023. u 15:20
get url
text

Bosanskohercegovački lijevi bek stigao je u poljskog vicešampiona 2020. godine iz mađarskog Veszprema.

- Od samog početka Mirsad je uglavnom igrao u odbrani, gdje je njegovo ogromno iskustvo omogućilo da odbrambeni zid Wisle očvrsne - naveli su na zvaničnoj internet stranici Wisle.

Istaknuto je da je za poljski klub, koji ove sezone igra i Ligu prvaka, jako važno što će jedan od najvažnijih odbrambenih igrača ostati i u sezoni 2024/25.

- Izuzetno sam ponosan što ću sljedeće sezone igrati i za Wislu Płock. Mislim da kao tim zajedno radimo sjajan posao, koji će nam se nesumnjivo isplatiti u budućnosti. Naprijed Wisla - kazao je Terzić za klupski portal.

Adam Wisniewski, sportski direktor Wisle Płock nije krio zadovoljstvo zbog uspješno okončanog posla u vezi s Terzićevim ostankom.

- Drago mi je što će igrač sa takvim iskustvom kao što je Mirsad Terzić biti dio ORLEN Wisle Płock i sljedeće godine. Uprkos godinama, Terza se odlično kreće u defanzivnim formacijama našeg tima, što je i dokazao u više navrata. Štaviše, Mirsad se prema mlađim igračima u našim redovima odnosi očinski, uvijek ih podržava i daje im vrijedne savjete - rekao je Wisniewski.

Terzić je karijeru počeo u sarajevskom Olimpiku, da bi je nastavio u Željezničaru. Potom su uslijedile epizode u Izviđaču, Zagrebu i Celju iz kojeg je prešao u slavni Veszprem, čiji je dres nosio čak 11 godina. Za reprezentaciju BiH je debitovao davne 2001. godine i od tada u najdražem dresu odigrao više od 170 utakmica.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.