open-navfaktor-logo
search
Novi ugovor sa RSBiH
Bilal Šuman na klupi reprezentacije do 2024. godine
Selektor rukometne reprezentacije Bosne i Hercegovine Bilal Šuman potpisao je novi ugovor sa Rukometnim savezom BiH, prema kojem će na poziciji selektora ostati do 2024. godine.
30.12.2020. u 13:39
get url
text

Iako je u prošlosti bilo nesuglasica na relaciji Šuman - rukovodstvo RSBiH, legendarno krilo naše selekcije danas je u prisustvu predsjednika krovne kuće bh. rukometa Mensura Sinanovića i direktor reprezentacije Muhameda Toromanovića potpisalo novi ugovor koji će trajati do oktobra 2024. godine.

Inače, Šuman je na kormilo rukometne reprezentacije stigao 2016. godine, a sa najboljim bh. rukometašima 2020. godine zaigrao je i na Evropskom prvenstvu koje se održavalo u Švedskoj, Austriji i Norveškoj.

- Okupljanje reprezentacije za mečeve kvalifikacija za EURO 2022 godine iskoristili smo za potpis novog četverogodišnjeg ugovora, koji će trajati do oktobra 2024. godine. Naši prvenstveni ciljevi su da Bosna i Hercegovina bude učesnik evropskih i svjetskih prvenstava. Istovremeno želimo što više aktivirati omladinske selekcije kako bi dobili i potencijalne nove reprezentativce jer mi moramo tražiti nove igrače - naglasio je Šuman nakon potpisa novog ugovora, uz opasku kako seniorska selekcija koju predvodi treba biti lokomotiva koja bh. rukomet vuče naprijed.

Donedavni reprezentativac, a sada direktor reprezentacije Muhamed Toromanović je bio zadovoljan zbog produženja saradnje sa aktuelnim selektorom.

- Drago mi je da Upravni odbor RSBiH prepoznao selektorovo zalaganje i rezultate koje je ostvario. Sigurno da se u narednom periodu od njega očekuje i više, a na meni da mu pružim tehničku podršku - poručio je Toromanović.

I predsjendik RSBiH Mensur Sinanović kazao je kako je iznimno zadovoljan zbog potpisa novog ugovora sa selektorom Bilalom Šumanom, kome je podršku dalo svih 12 članova Upravnog odbora.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.