open-navfaktor-logo
search
Svi ga hvale
Bosanac - čovjek za sve: Uzeir Hadžović iz Goražda priprema Lanxess Arenu za finale EHF EURO 2024
Evropsko rukometno prvenstvo ulazi u završnicu, a mečevi polufinala i finala, ali i grupe 1 drugog kruga igraju su se u Lanxess Areni u Kelnu.
21.01.2024. u 12:13
get url
text

Lanxess Arena godišnje organizuje preko 200 događaja koje posjeti više od dva miliona gledalaca, piše N1. U prošlosti ova arena bila je domaćin velikih sportskih takmičenja. Svjetsko prvenstvo u hokeju na ledu, Svjetsko prvenstvo u rukomeut, Final For EHF Lige prvaka, Final Four Eurolige, samo se neki od vrhunski sportski događaja koji su održani u ovoj areni.

Mnogo velikih muzičkih zvijezda također su imali koncerte u Lanxess Areni, poput Shwana Mendesa, Justina Bibera, Billie Eilisha, Dua Lipe, Metallice, Beyonce, U2, Stinga, Philla Collinsa i Eltona Johna.

Jedno od najboljih sportskih zdanja u Njemačkoj sada se priprema da ugosti vrhunski rukomet, a zvanična stranica Lanxess Arene, objavila je zanimljiv video u kojem se vidi brzinska transformacija od dvorane u kojoj se igrao hokej na ledu, do toga da su ugostili već selekcije grupe I u drugoj rundi Evropskog prvenstva za rukometaše.

Laxess Arena će biti domaćin i polufinalnih, te finalnog meča ovogodišnjeg EHF EURO 2024.

Uzeir Hadžović iz Goražda jedan je od glavnih ljudi za organizaciju događaja u dvorani koja je izgrađena prije 24 godine, a za čiju gradnju je uloženo 153 miliona eura.

Priču o Uzi - čovjeku za sve u Lanxess Areni, N1 je "ispričao" nakon Eurobasketa 2022. godine, jer su naši košarkaši igrali u ovoj dvorani.

- Zovu me, kako se na njemački to kaže: "Mann für alle fälle", odnosno: "Čovjek za sve". Ima tu mnogo poslova koje obavljam. Radnog odijela se ne stidim. Kada obučem radno odijelo i zaštitne cipele, tada sam najsigurniji i osjećam se najbolje - kazao je Hadžović na početku razgovora za N1.

Da je Uzeir najomiljeniji zaposlenik arene u Kelnu potvrđuje i izjava šefa press službe.

- Strast je najbolja riječ koja opisuje Uzu. On je sjajan čovjek. Tako strastven u poslu. On svoj posao radi punog srca. Ne samo umom, nego srcem i dušom. On osjeća i voli ovaj posao. Radi ga sa 110% zajedno sa saradnicima - tvrdi Carsten Heling, šef PR službe Lanxess Arene.

Uzeir radi u areni danonoćno, nekada i po dvadeset sati. U Njemačku je došao 1992. godine i nijednog dana nije bio bez zaposlenja. Radio je kao privatnik u prošlosti, a Lanxessu je vjeran posljednjih trinaest godina.

- Mislim da sam arenu do sada barem tri puta ofarbao.

Sami?

- Ne. Imam ja i pomoćnika. I moja supruga je primljena na stalno radno vrijeme ovdje. Ozbiljan je moler - ističe Uzeir Hadžović.

Kroz posao Uzeir Hadžović upoznao je svjetske zvijezde. Izdvojio je one koje su na njega ostavile sjajan dojam.

- Imao sam priliku sa braćom Klitschko koju riječ da razmijenim. Jednostavni su i nisu komplikovani. Zatim Heidi Klum. Baš sam iznenađen koliko je jednostavna. Kada je doručak, tu je sa svima. Nikad se ne odvaja od svoje grupe. Može se razgovarati sa njom. Ostala je pozitivan utisak na mene - kaže "čovjek za sve" Lanxess Arene.

Legendarni Uzo ima poruku za sve Bosance i Hercegovce koji put nekada navede u Keln.

- Uzo je uvijek u areni. Uvijek može! Uvijek ima!

 
 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli LANXESS arena (@lanxessarena)

 
 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli EHF EURO (@ehfeuro)

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.