open-navfaktor-logo
search
Priznao grešku
Burić : Nema zle krvi između selektora i mene, rasčistili smo što je bilo
Benjamin Burić, golman rukometne reprezentacije Bosne i Hercegovine, poslije subotnjeg poraza od Nizozemske rezultatom 36:20 u drugom kolu grupne faze Evropskog prvenstva, prošao je pored novinara, ne želeći komentirati meč, uz poruku "uzmite selektora, njega pitajte".
14.01.2024. u 17:55
get url
text

VEZANI TEKST - Smajlagić: Ne postoje nesuglasice s Burićem, porazi su sastavni dio sporta i morate se naučiti nositi s njima
 

- Mi sportisti smo vrlo emotivIo ljudi i nakon utakmice koju smo sebi označili da nam može biti prekretnica i koju smo odigrali katastrofalno i sramotno, emocije su proradile. Nas sportiste uče da ne smijemo pokazivati emocije, ali jednostavno čovjek pukne nakon utakmice u kojoj je puno očekivao, a malo dobio. Nije ništa bilo woow, tako se napravilo. Nema nikakve zle krve između nas, između mene i selektora, ekipe. Jednostavno emocije prorade poslije neuspjeha - rekao je danas Burić.

- Imali smo duže sastanke poslije utakmice i danas, rasčistili smo što je bilo. Ponavljam, s moje strane nije ništa bilo, jednostavno emocije poslije utakmice. To je kao erupcija vulkana kad se izgubi po meni vrlo bitna utakmica. Moja greška. Potrudit ću se da te emocije više ne pokazujem - dodao je on.

Reprezentacija BiH ostala je bez šansi da se plasira u narednu rundu takmičenja u Njemačkoj, a u ponedjeljak od 18 sati će protiv Gruzije igrati za prestiž, ali i prvu pobjedu ikad na evropskim prvenstvima.

- Vrlo teški momenti za nas, prvu utakmicu smo izgubili 10, drugu 16 razlike. Više bih volio da smo prvu utakmicu igrali protiv Gruzije, ali šta je tu. Gruzija je odigrala dobru utakmicu protiv Nizozemske, drugo poluvrijeme sasvim korektno. Protiv Švedske je to bila jedna trening utakmica. U svakom slučaju to će biti utakmica na par golova. Ko bude imao veći motiv za prvom pobjedom, ta će ekipa i pobijediti - smatra Burić.

On ističe da bh. timu motiva ne nedostaje.

Imamo motiv, nadam se da će i sutra publika doći. Sportski gledano nismo to zaslužili, ali tu dolazite zbog svoje reprezentacije. Dajemo maksimum i svakako imamo veliki motiv da pobijedimo - zaključio je.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.