open-navfaktor-logo
search
Rukometni Zmaj
Burić pred meč sa Švedskom: Bitno je da damo sve od sebe, naša najveća šansa je...
Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine sutra od 20.30 sati u Mannheimu će protiv Švedske odigrati svoj prvi meč na Evropskom prvenstvu u Njemačkoj, a duel je najavio reprezentativac Senjamin Burić.
10.01.2024. u 12:31
get url
text

Šveđani su aktuelni prvaci Evrope, a Burić je istakao da su i na ovom turniru jedni od favorita za medalju.

- Mi ćemo pružiti svoju najbolju utakmicu, a koji će rezultat biti, to ćemo vidjeti sutra. Bitno je kako ćemo igrati, da damo sve od sebe i da uđemo hladne glave jer znamo šta su Šveđani i da su oni jedni od favorita za medalju na ovom Evropskom prvenstvu - kazao je Burić, pa nastavio:

- Naša najveća šansa je da zaustavimo njihovu polukontru i da ih svedemo na što manje golova, mislim da tako imamo velike šanse za dobar rezultat. Po meni je bolje što protiv Šveđana igramo treću utakmicu protiv njih kad smo već istrošeni. Prva utakmica je najteža, a onda ostale igramko protiv"lakših" protivnika, protiv kojih imamo šanse i sa kojima možemo igrati - dodao je Zmaj.

Ostala dva susreta grupne faze Zmajevi će također igrati u Mannheimu i to 13. januara protiv Nizozemske (18 sati), te 15. januara protiv Gruzije (18).

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.