open-navfaktor-logo
search
SP u rukometu
Danska i Hrvatska remizirali u trileru, Norveška otpuhala Srbiju
Sjajan meč u Malmeu na startu druge faze grupe 4 Svjetskog rukometnog prvenstva odigrali su Danska i Hrvatska.
19.01.2023. u 22:12
get url
text

Tokom neizvjesnog i do kraja uzbudljivog okršaja, uglavnom se igralo gol za gol, naročito u drugom poluvremenu, a na kraju je završeno neriješeno 32:32.

Kauboji su bili bolji u prvom dijelu, imali su i četiri gola viška (12:8, 13:9), a na odmor su odnijeli jedan gol prednosti (16:15).

U drugom dijelu Hrvatska je imala plus tri (19:16), Danska je stigla do 19:19, da bi poslije toga dva tima uglavnom imala minimalnu prednost. Do posljednjih trenutaka vodila se rovovska bitka, a na kraju se oba tima moraju zadovoljiti jednim osvojenim bodom. U ovom trenutku to mnogo više odgovara Dancima, koji su korak do četvrtfinala, a Hrvatskoj je za plasman za osam najboljih potrebno čudo nad čudima.

Egipat je lider ove grupe sa šest bodova, Danska ima pet, Bahrein četiri, Hrvatska tri, dok su Belgija i SAD bez bodova.

Rukometna reprezentacija Norveške savladala je Srbiju u meču grupe 3 i došla na korak do četvrtfinala. Norvežani su slavili rezultatom 31:28, iako su veliki dio meča bili u rezultatskom deficitu.

Srbija je imala prednost protiv Norveške tokom cijelog prvog poluvremena, a na odmor su otišli sa plus tri (17:14). Rukometaši Srbije bolje su otvorili i drugo poluvrijeme i serijom 2:0 otišli na maksimalnih pet golova viška (19:14).

Poslije toga se Norveška počela buditi, a do poravnanja su stigli pri rezultatu 22:22, a zatim i prvi put poveli na meču (23:22).

Od minus pet do plus pet Norveška je stigla u finišu meča (29:24). Na kraju je završilo 31:28.

Sagosen i Barthod su kod Norveške postigli po pet golova, a isto toliko golova za Srbiju su postigli Radivojević i Orbović.

Norveška i Njemačka imaju po šest bodova, Nizozemska četiri, Srbija dva, a Katar i Argentina su bez bodova.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.