open-navfaktor-logo
search
SP u rukometu
Debakl Hrvatske u duelu sa oslabljenom Danskom, ništa od četvrtfinala
Rukometna reprezentacija Danske u posljednjem susretu druge grupne faze deklasirala je Hrvatsku sa 38:26 i tako raspršila san o plasmanu Kauboja u četvrtfinale, koje su mogli dosegnuti eventualnom pobjedom.
25.01.2021. u 21:53
get url
text

Kauboji su već na samom startu poveli s 2:0, a zatim su vodili i 4:2, da bi na na isteku desete minute susreta rezultat glasio 5:4 u korist izabranika Line Červara, kojima je večeras bila neophodna pobjeda za plasman među osam najboljih ekipa na Mundijalu.

U 14. minuti imala je Hrvatska priliku da ode na "plus tri", ali je Landin "skinuo" udarac Martinovića.

Drugi dio prvog poluvremena u potpunosti je pripao aktuelnim prvacima svijeta, koji su na puazu otišli s dva gola prednosti iako su večeras igrali bez prve zvijezde tima i ponajboljeg rukometaša svijeta Mikkela Hansena, koji nije igrao zbog crijevne viroze.

Na startu drugog dijela skandinavska selekcija je napravila seriju 5:0 za vodstvo 22:15 i najveću prednost do tada (38. minuta).

Kauboji su u 39. minuti postigli prvi gol kada je Igor Karačić pogodio za 23:16.

Do 42. minute susreta Danci su stigli do deset golova prednosti (27:17), Lino Červar je bio primoran pozvati i drugi time-out u drugom poluvremenu.

Koliko god su pojedini mislili da će možda Červarov otkaz nakon poraza od Argentine, čini se da je polučio upravo suprotni efekt, a Danska je do kraja meča nastavila rešetati gol Hrvata.

Na kraju su svjetski i olimpijski pravci slavili sa uvjerljivih 38:26.

Danci će u četvrtfinalu igrati protiv Egipta, a poraz Hrvatske među osam najbolji odveo je i reprezentaciju Katara kojoj će protivnik biti Švedska.

Sutra je dan pauze na 27. Svjetskom prvenstvu za rukometaše.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.