open-navfaktor-logo
search
Rukometni Zmajevi
Dino Hamidović: Nizozemci bez najboljeg igrača, zašto ih ne bismo iznenadili
Rukometni reprezentativci Bosne i Hercegovine posljednjih šest dana pripremaju se za nastup na Evropskom prvenstvu koje će se od 10. do 28. januara održati u Njemačkoj.
31.12.2023. u 14:31
get url
text

Dino Hamidović, lijevi bek Zmajeva, zadovoljan je do sada urađenim.

- Iza nas je i šesti dan priprema. Treniramo jako dobro, dva puta dnevno, sve ide po planu. Imamo jako dobre uslove ovdje u Hillsu. Pred nama je i turnir u Švicarskoj, gdje idemo 3. januara. Nadam se da će nam to biti dobra uvertira pred Evropsko prvenstvo i da ćemo te utakmice maksimalno iskoristiti kako bi se pripremili pred EURO - kazao je Hamidović, a potom najavio i nastup na Evropskom prvenstvu:

- U Njemačku idemo direktno iz Švicarske. Dat ćemo sve od sebe da ostvarimo bar jednu pobjedu. A zašto ne i da iznenadimo u utakmici protiv Nizozemske. Znamo da su oslabljeni, ne igra im najbolji igrač. Ali, mi treba da budemo fokusirani na sebe, pružimo maksimum i nadam se da ćemo na kraju ostvariti povoljan rezultat.

Zmajevi će EURO igrati u Manheimu. Prvi rival bit će nam Švedska (11. januar), potom je na rasporedu meč sa Nizozemskom (13. januar), a grupnu fazu okončat ćemo duelom sa Gruzijom (15. januar).

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.