open-navfaktor-logo
search
Zmajevi u Njemačkoj
Doborac pred Nizozemsku: Čeka nas zahtjevnija utakmica nego protiv Švedske
Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine nakon uvodnog poraza od Švedske na Evropskog prvenstvu sprema se za naredni izazov i meč protiv Nizozemske koji se igra u subotu od 18 sati u Mannheimu.
12.01.2024. u 18:39
get url
text

- Dosta energetski zahtjevna utakmica za nas, ali ono što je još gore za nas jeste da smo ostali bez Senjamina Burića. Dijagnoza je da on naredne dvije do četiri sedmice ne smije ništa raditi tako da nastavljamo bez njega. Na toj poziciji su dva igrača, u koje mi vjerujemo i nadamo se da će oni to iznijeti - rekao je član stručnog štaba selekcije BiH Damir Doborac.

On je dodao da je u hotelu ostao Marko Panić koji je virozan, a u bh. timu se nadaju da će on biti spreman za Nizozemce.

Svjesni su u našem taboru da nas čeka izuzetno težak meč.

- Očekuje nas dosta zahtjevnija utakmica nego što je to bilo sa Švedskom. Reprezentacija Nizozemske ima dobre trkače, tu će vidjeti svoje šanse. S obzirom na to da je najjače naše oružje odbrana, oni će pokušati nametnuti ritam. Moramo biti svjesni toga, biti odgovorni i pametni, pokušati igru svesti šest na šest - dodao je Doborac.

Na pitanje da li će glavni cilj biti usporiti trčanje Nizozemaca, Doborac je odgovorio:

- Mislim da moramo popraviti taktičku odgovornost, pogotovo u fazi napada. Da se u svakom trenutku zna šta radimo, iz razloga kad izgubimo loptu, ili damo gol, da su ostali spremni za defanzivnu tranziciju. Protiv Švedske smo iz tih situacija primili sedam-osam golova. Isto nas očekuje sutra. U tom segmentu moramo biti odgovorniji da bismo spriječili njihovu tranziciju.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.