open-navfaktor-logo
search
Rukometni velikani
EHF: Selektor BiH Irfan Smajlagić primljen u Kuću slavnih
Na gala večeri Evropske rukometne federacije (EHF), održanoj u ponedjeljak u Beču, objavljena su imena rukometnih velikana koji su primljeni u Kuću slavnih, a među njima se našlo i ime Irfana Smajlagića, aktuelnog selektora reprezentacije Bosne i Hercegovine, javlja Anadolija.
26.06.2023. u 22:07
get url
text

Naime, EHF je povodom 30. godišnjice osnivanja odlučio uspostaviti dodjeljivanja godišnjih nagrada najboljim pojedincima i Kuću slavnih evropskog rukometa, a u nju je primljeno po 30 velikih rukometnih imena u muškoj i ženskoj konkurenciji.

U muškoj konkurenciji uz Smajlagića, koji je imao sjajnu igračku karijeru na poziciji desnog krila, iz regiona su u Kuću slavnih uvršteni još: Ivano Balić, Kiril Lazarov, Dragan Škrbić, Vid Kavtičnik, Momir Ilić i Arpad Šterbik.

Zasluženo mjesto u Kući slavnih, između ostalih, dobili su i Thierry Omeyer, Stefan Kretzschmar, Tomas Svensson, Jackson Richardson, Olafur Stefansson...

- Drago nam je što možemo odati počast legendama naše igre na kulminaciji 30. godišnjice Evropske rukometne federacije. Uvođenjem nagrada za izvrsnost i Kuće slavnih, EHF stavlja u centar pažnje najbolje igrače sezone i odaje počast onima koji su ostavili trag u rukometnom sportu. Njihova sportska dostignuća govore o njihovoj veličini i ponosni smo što odajemo priznanje igračima koji su oblikovali našu igru - rekao je Michael Wiederer, predsjednik EHF-a.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.