open-navfaktor-logo
search
Selektor BiH
Irfan Smajlagić o porazu Zmajeva: Šveđani su kao mašine, lijepo je igrati sa njima, ali trebate preživjeti
Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine poražena je od Švedske u meču prvog kola grupe E na Evropskom prvenstvu u Njemačkoj.
12.01.2024. u 08:28
get url
text

Zmajevi su u nekim dijelovima utakmice parirali i bili čak bolji od aktuelnog prvaka Evrope, ali duža klupa presudila je u korist Skandinavaca.

Selektor Irfan Smajlagić istakao je kako je zadovoljan izdanjem svojih izabranika.

- Gledajući rezultat, to je poraz. Međutim, moramo znati da smo igrali protiv evropskih prvaka, ekipa koja je ispisala historiju rukometa. Reprezentacija koja je energetski savršena, taktički potkovana, tehnički besprijekorna. Uspjeli smo u pojedinim dionicama da im pariramo.

Međutim, za pozitivan rezultat treba veći kontinuitet jer igra se 60 minuta. Kada igrate protiv ovakve ekipe, pad od par minuta vas dovodi do minusa, kojeg je teško sustići. Razlog pada su rotacije. Njima su rotacije triplirane, oni su kao mašine. Lijepo je igrati sa njima, ali trebate preživjeti nekakav rezultat koji je podnošljiv. Odigrali smo dobro, parirali smo u pojedinim dionicama utakmice, no ta rotacija i energija svih 60 minuta nam je nedostajala - rekao je Smajlagić.

Meč je ranije, zbog povrede, završio Senjamin Burić.

- On je obnovio povredu, koju vuče već dva-tri mjeseca. Pitanje je da li će nastupiti. Moram prihvatiti stanje kakvo je - rekao je Smajlagić.

Zmajevi u subotu igraju protiv Nizozemske, a u ponedjeljak protiv Gruzije. Oba meča igraju se od 18 sati.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.