open-navfaktor-logo
search
Vrijeme za rastanak
Karačić se oprostio od dresa BiH: Bog mi je dao da postignem odlučujuće golove
Rukometaš Ivan Karačić neće više nositi dres reprezentacije Bosne i Hercegovine.
09.02.2022. u 10:02
get url
text

Mostarac se poslije skoro 18 godina igranja za nacionalni tim odlučio povući. Ranije su to uradili Nikola Prce i Vladimir Vranješ.

- Dragi prijatelji, navijači reprezentacije Bosne i Hercegovine, vrijeme je za rastanak. Nakon dugo razmišljanja, razgovora sa porodicom i saigračima, odlučio sam da se oprostim od državnog dresa. Odluka nije bila jednostavna, ali svaki sportista, prije ili kasnije, dođe do te tačke. Imao sam 19 godina kada sam debitirao za reprezentaciju i tada nisam mogao ni zamisliti da ću se tu zadržati gotovo 18 godina. Sa reprezentacijom sam ostvario dječačke snove, igrao na Svjetskom i evropskim prvenstvima, a Bog mi je dao da postignem odlučujuće golove protiv Islanda i Češke za historijske plasmane za prvo Svjetsko, a potom i Evropsko prvenstvo za našu zemlju i to su uspomene koje ću nositi u sebi dok sam živ - navodi Karačić.

- Reprezentacija je tokom svih ovih godina postala moja druga porodica i pomogla mi da se formiram kao sportista, ali i kao ličnost. San svakog sportiste je da igra za svoju državu, a ja sam imao tu privilegiju i sa zadovoljstvom i ponosom nosio dres naše reprezentacije svih ovih godina, dajući svoj maksimum u svakoj utakmici. Sada je vrijeme za mlađe da nastave našim putem. I da budu i bolji od nas. Uvjeren sam da oni to mogu i da ćemo nastaviti sa plasmanima na velika takmilenja. Na moju pomoć uvijek možete računati. Na kraju, veliko hvala mojoj porodici na podršci, svim selektorima od kojih sam puno naučio, mojim saigračima i prijateljima sa kojima sam doživio neke od najljepših trenutaka u životu. Posebno i najveće hvala najboljim navijačima na svijetu, koji su uvijek bili naš osmi igrač i pratili nas i bodrili širom svijeta. To se ne zaboravlja. Bila je poseebna čast igrati za vas. Veliki pozdrav svima - poručio je Karačić.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.