open-navfaktor-logo
search
Selektor BiH
Obrvan: Vjerujem da ćemo u baražu igrati s Crnom Gorom
Muška seniorska rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine će u predbaražu za Svjetsko prvenstvo 2023. godine u Švedskoj i Poljskoj igrati protiv Grčke .
29.01.2022. u 17:36
get url
text

Prvi meč na rasporedu je 16. ili 17. marta u gostima, a revanš 19. ili 20. marta na našem terenu. Selektor Zmajeva Ivica Obrvan dao je svoj komentar žrijeba.

VEZANI TEKST - Grčka i Crna Gora prepreke rukometnim Zmajevima na putu ka Svjetskom prvenstvu
 

- Mogli smo izvući i težeg i lakšeg protivnika. Ako mi budemo na svom nivou i ako budemo odigrali dvije dobre utakmice možemo proći u baraž. Druga utakmica je kod kuće i to je dobro. Grčka nije selekcija za potcijeniti, ali u svakom slučaju možemo biti zadovoljni i sa pravom pripremom i optimizmom gledati na te dvije utakmice, te vjerovati da ćemo u baražu zaigrati s Crnom Gorom. Uz dužan respekt prema Grčkoj, kao i prema svakom protivniku protiv kojeg igraš i moraš mu pokazati poštovanje, recimo od devet potencijalnih rivala, oni su po snazi u sredini. Moglo je biti gore da smo izvukli Rumuniju i Švicarsku, a moglo je i lakše, tako da moramo biti zadovoljni - kaže selektor Obrvan.

Ako prođemo uspješno susrete sa Grčkom, idemo na megdan Crnoj Gori, koja je na Evropskom prvenstvu, koje još traje, ostvarila svoj historijski uspjeh osvojivši 11. mjesto. Eventualni mečevi s Crnom Gorom su na rasporedu 13. ili 14. aprila na našem terenu, te 16. ili 17. aprila u gostima.

- Oni moraju biti jako zadovoljni, kako su se predstavili na Evropskom prvenstvu. Pobijedili su neke utakmice, koje nisu očekivali. Malo im je nedostajalo da budu i nekoliko stepenica više. Možda im je u završnici ponestalo snage, iz razloga što su jedan veliki dio priprema bili bez puno igrača zaraženih koronom. Oni moraju biti zadovoljni svojim plasmanom. Što se tiče njihove snage, oni u tom dvomeču zaslužuju ulogu favorita, ukoliko mi dođemo do njih, jer ne smijemo preskakati stepenice. To će biti teške i izazovne utakmice za nas. Naravno da je to reprezentacija protiv koje vidimo svoju šansu, jesu favoriti, ali nisu izraziti favoriti. Mogli smo izvući i neke mnogo jače selekcije poput Njemačke, Rusije, Hrvatske, bilo bi puno teže. Ovako se trebamo skoncentrirati u ovom trenutku na predbaraž da odigramo što bolje i da se što kvalitetnije pripremimo i onda nakon toga, ako to uspješno završi, za što trebamo biti optimisti, tražiti svoju šansu protiv Crne Gore, protiv koje se ipak može igrati i nadati se odlasku na Svjetsko prvenstvo - istakao je Ivica Obrvan.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.