open-navfaktor-logo
search
Tužna vijest
Preminula Lejla Hairlahović, nekadašnja generalna sekretarka RSBiH
Nekadašnja generalna sekretarka Rukometnog saveza Bosne i Hercegovine, Lejla Hairlahović, preminula je od posljedica koronavirusa. 
28.11.2020. u 13:23
get url
text

Lejla se posljednjih dana borila sa infekcijom koronavirusa, a jutros je sve ljubitelje sporta šokirala vijest da je izgubila bitku za život.

Lejla je nekadašnja igračica ŽRK Krajina, tuzlanskog Jedinstva i ŽRK Živinice, te jedan od osnivača škole rukometa "Dundo Bears" u Cazinu. Pored rukometa bila je uključena u veliki broj projekata a posljednjih godina bila je doktorant na Univerzitetu u Zagrebu. Uvijek nasmijana i vedra lica, a svako ko ju je poznavao reći će da je Lejla bila izuzetna i posebna osoba.

Obnašajući funkciju Generalnog sekretara Rukometnog saveza Bosne i Hercegovine, Lejla je nakon godina i godina čekanja Bosnu i Hercegovinu uvrstila na međunarodnu listu potpisnika RINCK konvencije. Lejlin odlazak veliki je gubitak za bh rukomet i naše društvo o cjelini. Funkciju generalnog sekretara RS BiH je obavljala od 2017. do augusta 2018. godine.

Na društvenim mrežama od Lejle se opraštaju brojni prijatelji, sportisti, ali i rukometni klubovi.

- Sa nevjericom i tugom smo zaprimili vijest da je preminula Lejla Hairlahović, nekadašnji generalni sekretar Rukometnog saveza Bosne i Hercegovine. Žena koja je uradila mnogo za bh. rukomet. Porodici i prijateljima izražavamo iskreno saučešće - saopćio je Kolektiv RK Sloboda.

- Ovo je ogroman gubitak za bh. rukomet i naše društvo u cjelini. Otišla je jedna rijetka, posebna, neponovljiva, briljantna osoba. Ne postoje riječi da prenesemo potresenost i tugu zbog ove prerane smrti. Neka Ti je laka zemlja bosanska draga Lejla - naveli su iz RK Gračanica.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.