open-navfaktor-logo
search
Simak sa tribina
Procijenite sami: Sudije iz Češke žestoko oštetile Švedsku protiv Danaca?
Rukometna reprezentacija Danske savladala je sinoć Švedsku sa 28:27 u velikom derbiju Evropskog prvenstva koje se igra u Njemačkoj.
20.01.2024. u 13:08
get url
text

VEZANI TEKST - Spektakl u Hamburgu: Danska savladala Švedsku i zakoračila u polufinale

Duel aktuelnih svjetskih (Danska) i evropskih prvaka (Švedska) u potpunosti je ispunio očekivanja.

Finiš nam je ponudio pravu dramu.

U 59. minuti Šveđani su imali napad za izjednačenje, ali je golman Nielsen skinuo zicer. U narednom napadu Magnus Landin pogađa, ali je nakon VAR-a gol poništen (svjetski prvak imao jedno dodavanje viška).

Aktuelni prvak Evrope imao je 17 sekundi do kraja i igrača manje, švedski selektor je odmah zatražio time-out, dogovorena je akcija iz koje je Bergendahl pogodio, ali je Wanne prilikom pravljenja bloka povrijedio golmanski prostor zbog čega je gol poništen.

No, sada se pojavio snimak sa tribine, na kojem se može vidjeti da je Wannea u golmanski prostor Danaca ugurao Simon Hald, igrač u crvenom dresu s kojim je bio u duelu na crti.

Iako je švedski igrač bio u šestercu, to ne bi trebalo utjecati na akciju. Jer u suprotnom bi svaki odbrambeni igrač uvijek mogao protivnika ugurati u golmanski prostor i tako prekinuti protivnički napad.

Sudije nisu gledale VAR, kao u akciji ranije. ostali su pri svojoj odluci, a to je označilo početak slavlja Danaca, koji su ovim trijumfom jednom nogom zakoračili u polufinale.

Utakmicu su sudili arbitri iz Češke - Horacek i Novotny.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.