open-navfaktor-logo
search
Verbalni sukob
Rađa: Umičević je kompetentan za cipele Melanije Trump, ali za rukomet nije
Vojislav Rađa, član Upravnog odbora Rukometnog saveza BiH, žestoko je odgovorio Marinku Umičeviću, potpredsjedniku RSBiH.
14.03.2022. u 21:31
get url
text

O aktuelnoj situaciji u Savezu, te o ugovoru bivšeg selektora Ivice Obrvana, govorio je za N1.

VEZANI TEKST - Skandalozna izjava predsjednika RSBiH u ostavci: "Žao mi je što djeca iz RS igraju za reprezentaciju BiH"

Ranije je Umičević prozvao Rađu zajedno sa još nekoliko članova UO da su potpisali nelegalan ugovor sa Obrvanom. Rađa odgovara da ne postoji ništa sporno, te da su ispoštovane sve pravne procedure.

- Umičević ne želim da ga vrijeđam, ali bi mogao da kažem mnogo stvari koje ne bi prijale nikome. Bolje bi mu bilo da nešto nauči u životu, a ne da se spušta na nivo spletkarenja i laganja. Potpisivanje ugovora i odluka da se sa Obrvanom potpiše je bila 27. februara 2021. godine bila je tema UO.

I Upravni odbor je donio odluku da se potpiše četverogodišnji ugovor sa Obravnom. Prvi razgovor koji je obavljen sa Obrvanom je bio u Banjoj Luci, na koji ga je pozvao upravo Umičević. Pa neka on objašnjava šta je tamo dogovarao i radio.

Kada je on izabran tada je davao izjave da većeg gospodina i stručnjaka nije mogao naći. Ali odjednom je puko grom u sve to i počeo je izmišljati toplu, hladnu vodu. Imao je tada mandat da pregovora sa selektorom Obravnom o mjestu selektora reprezentacije BiH - kaže Rađa za N1, dodavši:

- Ja ovo vidim sada kao političku propagandu. I promociju ličnosti. Ne znam koji su apsolutno razlozi za ovakvo ponašanje. Naravno imam kompletnu dokumentaciju i sa nestrpljenjem očekujem Skupštinu RSBiH da javno iznesem šta je i koliko ko uradio.

VEZANI TEKST - Obrvan više nije selektor Zmajeva: "Kontaktirat će vas moj advokat"

Rađa tvrdi da ne može komentarisati sadržaj ugovora Ivice Obrvana sa RSBiH zbog toga što je poslovna tajna.

- Kako će se Obrvan opredijeliti ja ne znam. Da li će tražiti nadoknadu za vrijeme koje je bio selektor ili će tražiti i za ovo što sad proživljava. Čovjeku nije prijatno nimalo. Ja sam ubijeđen da novac nije bio opredjeljujući faktor za ostavku. Bilo je dobre volje da se takav trener zadrži.

Mislim da je uradio ono što mu je bio primarni zadatak. Da ovede BiH na Evropsko prvenstvo, da stabilizuje reprezentaciju i polako uvodi mlade igrače. O tome može da govori neko ko poznaje rukomet, a ne neko ko zna da pravi za Melaniju Trump cipele.

Sigurno bi mogao govoriti više o cipelama, nego o kvalitetu rukometnih trenera - kazao je Rađa.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.