open-navfaktor-logo
search
Završne pripreme
Rukometaši BiH putuju na turnir u Švicarsku: Haseljić ostao u Sarajevu, mora na "magnet"
Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine danas putuje u Švicarsku gdje će igrati imati posljednje pripreme pred početak Evropskog prvenstva.
03.01.2024. u 12:20
get url
text

Zmajevi će u Švicarskoj sudjelovati na Yellov Cupu. U četvrtak (4. januar, 20.30 sati) naš tim čeka duel s Argentinom, dan poslije na rasporedu je meč sa Švicarskom (20.15 sati), a za subotu je zakazan duel s Rumunima (14 sati).

Poslije učešća na ovom turniru, izabranici Irfana Smajlagića otputovat će u njemački Mannheim, gdje će čekati mečeve grupe E Evropskog prvenstva.

- Što se tiče prvog dijela, vidjeli ste da smo odradili 15 od 17 zamišljenih treninga. Neki igrači su bili povrijeđeni, neki roviti. Još nisu sto posto spremni. Jučer smo tek dva treninga napravili u punom sastavu - rekao je član stručnog štaba Zmajeva Damir Doborac.

- Ibrahim Haseljić se povrijedio, ne znamo tačnu dijagnozu. Danas će uraditi pregled, sutra magnetnu rezonancu poslije čega ćemo biti pametniji - dodao je on.

Doborac je mišljenja da turnir u Švicarskoj treba poslužiti reprezentaciji BiH da radi na samopouzdanju.

{$galerijaFotografija}

- Da vidimo na koje igrače možemo računati na Evropskom prvenstvu. Vjerujem u ove momke, vjerujem u rezultat i mislim da ćemo to pokazati. Mislim da imamo kvalitet. Nije prioritetno da moramo osvojiti turnir, ali je bitno da napravimo dobru atmosferu i sa velikim samopouzdanjem odemo na Evropsko prvenstvo.

Reprezentativac Mirko Herceg poručuje da će BiH na predstojećem turniru u Švicarskoj ići po pobjedu na svakom meču.

- Mislim da smo dobro radili. Ovaj turnir u Švicarskoj će nam dobro poslužiti kao priprema za sve što nas čeka.

Svaki igrač vjeruje da možemo napraviti veliku stvar na prvenstvu, a na Yellow Cupu svaku utakmicu ići na pobjedu. Vidjet ćemo da li ćemo moći to ostvariti ili ne - poručio je bek bh. tima.

U Švicarsku su otputovali:

Golmani: Benjamin Burić, Admir Ahmetašević

Bekovi: Mirsad Terzić, Igor Mandić, Mirko Herceg, Dino Hamidović, Marko Davidović, Mario Pavlak, Luka Knežević, Marko Panić, Nedim Hadžić

Krila: Adi Mehmedćehajić, Marko Majstorović, Luka Perić, Vladan Đorđević

Pivoti: Senjamin Burić, Adin Faljić, Amir Muhović

Prvu utakmicu na EURO-u u Njemačkoj naši rukometaši igraju 11. januara protiv Švedske. Dva dana kasnije na rasporedu je utakmica s Nizozemskom, a grupnu fazu okončat ćemo 15. januara susretom s Gruzijom.

0J4A9867.JPG
1 od 3
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.