open-navfaktor-logo
search
EHF
Rukometna reprezentacija BiH 22. u Evropi
Evropska rukometna federacija (EHF) objavila je najnoviju rang-listu na kojoj se reprezentacija Bosne i Hercegovine nalazi na 22. mjestu sa 84 boda, koliko imaju Grčka na 21, te Slovačka i Belgija na 23, odnosno 24. mjestu.
21.02.2024. u 22:35
get url
text

Rang-lista je formirana na osnovu rezultata posljednja tri velika takmičenja – EHF Euro 2022, Svjetsko prvenstvo 2023. i EHF Euro 2024. Iz EHF-a je saopćeno da će ovaj plasman biti osnova kada se budu određivali šeširi u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2026, a to znači da će BiH biti u trećem. Naš tim je za samo jednu poziciju propustio šansu da bude u drugom šeširu, navode iz Rukometnog saveza BiH.

Svjetski prvak Danska i dalje je prva na listi, dok je drugoplasirana Francuska, selekcija koja je nedavno postala šampion Evrope. Treće mjesto drži Švedska, atTop 10 kompletiraju Njemačka, Španija, Norveška, Mađarska, Island, Hrvatska i Slovenija.

Najveći napredak na EHF listi napravila su Farska Ostrva – skokom od deset pozicija. Debitant na nedavnom Evropskom prvenstvu stigao je do 20. mjesta.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.