open-navfaktor-logo
search
POSEBNA UTAKMICA
Rukometni reprezentativci BiH ispisuju historiju
Senjamin Burić je pivot Zagreba, a Benjamin golman Flensburga. I obojica su ovog ljeta promijenili klubove
19.09.2018. u 12:25
get url
text

Večeras je druga noć Lige evropskih prvaka u fudbalu, ali će ovo biti posebna noć i za dvojicu rukometnih reprezentativaca Bosne i Hercegovine.

Senjamin i Benjamin Burić večeras će igrati rukometnu Ligu prvaka i to jedan protiv drugog, što će biti prvi slučaj u historiji rokometa da su na suprotnim stranama braća blizanci!

Senjamin Burić je pivot Zagreba, a Benjamin golman Flensburga. I obojica su ovog ljeta promijenili klubove. Senjamin je u Zagreb stigao iz Nantesa, a Benjamin u Flensbur iz Wetzlara i zasad je jedan od najboljih golmana Bundeslige.

- Utakmica je za mene posebna s obzirom na to da prvi put igram protiv brata blizanca i nadam se da ću ja bi taj koji će slaviti u prvoj našoj međusobnoj utakmici. Unaprijed se nećemo dogovarati o stvarima koje se tiču susreta, ali nadam se, ukoliko budem imao priliku, da ću zabiti gol - priča Zagrebov Burić za 24sata.hr.

I ne samo da će im ovo biti prvi međusobni sudar, već će ova utakmica ući u historiju Lige prvaka, kao prva na kojoj na različitim stranama igraju braća blizanci.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.