open-navfaktor-logo
search
Ivica Obrvan
Selektor Zmajeva bez pardona: Evropsko prvenstvo je već sada neregularno!
Ivica Obrvan, selektor rukometne reprezentacije Bosne i Hercegovine, u uvodnim utakmicama grupe faze Evropskog prvenstva neće moći računati na četiri igrača.
10.01.2022. u 17:01
get url
text

Elmir Građan, Admir Ahmetašević, Dino Hamidović i Alen Ovčina dobili su pozitivne testove na koronavirus, što će biti veliki hendikep za Zmajeve. Svjestan je toga i selektor bh. tima.

- Ovo zadnje testiranje, iz moga ugla gledanja, ludila s čime smo suočeni zadnjih 20-ak dana, svakodnevnim duplim testiranjem, psihozom iščekivanja rezultata, pozitivno, negativno, može trenirati, ne može trenirati, odlazak u Osijek, vraćanje nazad.

Otišli smo pozitivni, vratili se sa potencijalno dvije zaraze. Ja iskreno da kažem, očekivao sam ovako tešku situaciju i bio sam pesimista po pitanju ove zaraze, živjeli smo u vremenu kada se epidemiološka briga oko nas nije poštivala, ne samo ovdje, nego svugdje.

VEZANI TEKST - Benjamin Burić: Nakon četiri dana izolacije i dva negativna testa napokon sam završio sa karantinom

Zima je, ljudi koji su se kretali oko nas nisu možda najbolje poštivali epidemiološke mjere. Ne možete živjeti u staklenom zvonu. Igrači hodaju, udišu zrak, bez obzira što smo se distancirali, nosili maske i dosta se pazili, dogodilo se da imamo četiri igrača koja su otpala u ovom trenutku. Vrlo bitna četiri igrača koji su prošli trenažni proces. Nažalost, to je tako - kazao je Obrvan, a potom naglasio kako smatra da je ovaj EURO neregularan:

- Ja bih se usudio kazati da je ovo prvenstvo Evrope već u ovom trenutku neregularno. Ne samo za reprezentaciju BiH, već za sve. Ovo što mi prolazimo sada, prolaze sve reprezentacije. Neke čak i puno gore, kao Crna Gora i Srbija. I Hrvatska ima nekolicinu zaraženih igrača. Nikada ne znate šta će se dogoditi sutra na testiranju u Bratislavi. Prvenstvo će se igrati, ali ja ne smatram da će ono donijeti nešto dobro rukometu.

Moramo se fokusirati i okrenuti onome što nas čeka, a to je za tri dana prva utakmica Evropskog prvenstva. Okrenut ćemo se Švedskoj, nadamo se da se zaraza i kod nas i kod ostalih reprezentacija neće proširiti i da će ostati na ovome što se sada dogodilo. I da ćemo imati dovoljno snage i koncentracije da u prvom krugu odigramo tri dobre utakmice.

Koronavirus je u fokusu, ali mi smo od početka imali i drugih problema. Senjamin Burić je propustio dvije sedmice zbog povrede aduktora, tek se priključio treninzima. Ne tražim alibi, ali suočavali smo se sa puno problema i nemamo širok roster. Nadam se da će momci, ovi koji budu zdravi, biti u pravom izdanju i da ćemo na što bolji način prezentatovati bh. rukometnu reprezentaciju - zaključio je Obrvan.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.