open-navfaktor-logo
search
Selektor BiH
Smajlagić: Ne postoje nesuglasice s Burićem, porazi su sastavni dio sporta i morate se naučiti nositi s njima
Selektor rukometne reprezentacije Bosne i Hercegovine Irfan Smajlagić kazao je poslije teškog poraza od Nizozemske rezltatom 36:20 u drugom kolu grupne faze Evropskog prvenstva u Njemačkoj da bi za Zmajeve bio veliki uspjeh ako ostvare jedan trijumf na turniru.
13.01.2024. u 21:08
get url
text

- Moramo biti svjesni svojih mogućnosti i kvalitete. Došli smo na Evropsko prvenstvo gdje stvaramo roster, širinu ekipe koja će učestvovati u daljem periodu. Moramo im dati minutažu da se nadograđuju.Ne smijemo zaboraviti protiv kakvih reprezentacija ovdje igramo. Ovo je dobra škola za naše igrače, pogotovo za one koji prvi put nastupaju. Mislim da je ovo njima neprocjenjivo iskustvo, da osjete energiju, kvalitet, da osjete šta znači biti vrhunski igrač u svim segmentima. Ako izvučemo pouku, a nadam se da hoćemo, to je zalog za budućnost - rekao je Smajlagić.

VEZANI TEKST - Burić bijesan prošao pored novinara: Pitajte selektora!
 

BiH će se od EURO-a oprostiti u ponedjeljak susretom protiv Gruzije. Pobjeda, prva na evropskim prvenstvima ikad, sada je jedini cilj.

- Ako uspijemo mislim da će to biti vrhunski rezultat, s obzirom na to u kakvim smo okolnostima i kako je selekcija složena. Ne smijemo zaboraviti da je ova selekcija složena unutar godinu. I plasman na EP je kvalitetan korak, a sada kad smo tu, to je nadogradnja - dodao je Smajlagić-

Upitan do prokomentariše potez golmana Benjamina Burića koji je prošao pored novinara kazavši da "pitaju selektora", Smajlagić je kazao da ne postoje nesuglasice.

- Nije nikakvih nesuglasica bilo, one ne postoje, ne znam zašto bi postojale. Porazi su sastavni dio sporta. Morate se naučiti ponašati i kad naiđete na jačeg protivnika, kada gubite. Izvući iz toga pouke i zaključke - zaključio je Smajlagić.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.