open-navfaktor-logo
search
Repovi iz prošlosti
Zbog duga prema bivšem selektoru bh. rukometu prijeti potpuna blokada
AUTOR: Faktor
02.07.2024. u 11:07
get url
text
Ivica Obrvan
Ivica Obrvan
Zbog dugovanja prema hrvatskom treneru Ivici Obrvanu, bivšem selektoru seniorske muške reprezentacije Bosne i Hercegovine, Rukometnom savezu BiH prijeti suspenzija Evropske rukometne federacije (EHF).
- Rukometnom savezu Bosne i Hercegovine prijeti suspenzija svih reprezentacija, klubova i službenih lica od strane Evropske rukometne federacije, ukoliko do 15. augusta ove godine ne uplati 138.812,18 eura troškova u sporu s bivšim selektorom Ivicom Obrvanom. Podsjećamo, Obrvan je vodio našu selekciju 2021. i 2022. godine, prije nego što je u martu 2022. napustio selektorsku poziciju, zbog dugovanja. Obrvan je potom podnio tužbeni zahtjev EHF-u za isplatu svih sredstava iz preostalog ugovora, a sada je na red došla i naplata tih dugovanja - objavljeno je na službenoj stranici Rukometnog saveza BiH te je naglašeno:
- U prijevodu, ova odluka EHF-a o isplati pomenutih sredstava znači potpunu blokadu bh. rukometa.
Dodaju da je u vrijeme kada je novi Upravni odbor RS BiH pred sebe stavio velike ciljeve i zadatke, a najviše da ispravlja greške iz prošlosti, upravo je jedan takav stigao i cijenu moraju platiti ljudi koji su se uhvatili u koštac sa spašavanjem rukometa u BiH.
- U trenutku kada su u pogon stavljene sve reprezentativne selekcije i određen cilj kojim moramo ići, ponovo problemi. Ovaj trenutak nije da u bilo koga upiremo prstom, ali svima je jasno da ovaj problem Rukometni savez BiH neće moći riješiti sam, posebno kada znamo kakvo je stanje s finansijama svih sportskih segmenata našeg društva. Spasiti bosanskohercegovački rukomet je zadatak svih nas, posebno nadležnih institucija, svih nivoa vlasti i javnih preduzeća koji su svjesni koliko je važno da rukomet živi - ističu iz RS BiH i nastavljaju:
- Opstanak rukometa Bosne i Hercegovine je upitan i to znači da u ovom trenutku moraju odreagovati svi nadležni od Vijeća ministara BiH, Predsjedništva BiH, Vlade Federacije BiH, Vlade Republike Srpske i svih kantona u Federaciji BiH. Svima nam je važan sport, svima su nam važne reprezentativne selekcije, a lokalnim zajednicama i klubovi koji igraju pod okriljem našeg saveza, zato - ovo je trenutak da svi stanu iza reprezentativnog sporta Bosne i Hercegovine.
POVEZANO
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.