open-navfaktor-logo
search
U pet setova
Alcaraz savladao Đokovića i prvi put u karijeri osvojio Wimbledon
Carlos Alcaraz i Novak Đoković bili su zaduženi za sportski događaj nedjelje.
16.07.2023. u 19:52
get url
text

Dvadesetogodišnji Španac i 16 godina stario Srbijanac igrali su finale Wimbledona, a titulu je osvojio Alcaraz. Prvom reketu svijeta ovo je prvi wimbledonski trofej u karijeri.

Španac je glatko izgubio prvi set, a onda se digao poput feniksa i preokrenuo, te slavio sa 3:2 u setovima (1:6, 7:6, 6:1, 3:6, 6:4).

Đoković nije mogao zamisliti bolji početak meča. Napravio je dva breaka, čuvao je svoj servis i brzo je stigao do 5:0. Španac je tek u šestom gemu osvojio svoj servis, ali je Novak potom bez greške odservirao za 6:1.

Drugi set je bio mnogo zanimljiviji. Alcaraz je odmah na startu napravio break i poveo 2:0, ali je Đoković ekspresno odgovorio, vratio break i ubrzo stigao do 2:2. Oba tenisera bili su sigurno na svoj servis i otišlo se i tie-break u kojem je Španac slavio sa 8:6 i izjednačenje u setovima.

Alcaraz je odlično otvorio i treći set, te je odmah oduzeo servis protivniku, a potom odservirao za 2:0. Imao je Đoković priliku da izjednači na 2:2, ali je propustio tri break lopte, a potom je izgubio još dva servis gem i ubrzo je semafor pokazivao 6:1.

Španac je u drugom gemu četvrtog seta imao dvije break lopte, ali se Đoković spasio. Srbijanc je nakon toga napravio break za 2:3, a potom i za 3:6 i izjednačenje na 2:2 u setovima. 

U odlučujućem setu Španac je u trećeg gemu oduzeo servis Đokoviću, a potom odservirao za 3:1. Do kraja je zadržao svoj servis i slavio sa 6:4 za 3:2 u setovima i prvi trofej u Wimbledonu.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.