open-navfaktor-logo
search
Teniski savez BiH
Alona Brzina i Amir Škrijelj pobjednici turnira u Sarajevu
U Sarajevu je 13. i 14. novembra na teniskim terenima Općine Centar odžan Izborni turnir iz kalendara takmičenja Teniskog saveza Bosne i Hercegovine za juniorke i juniore do 13 godina.
16.11.2021. u 12:57
get url
text

Finalisti su izborili nastup na predstojećim Razvojnim turnirima iz kalendara Tennis Europe, koji će se održati u Antaliji (Turska) od 10. do 21. decembra 2021. godine.

Kod juniorki su se u finale plasirali Alona Brzina iz Sarajeva i Ena Bećirović iz Tuzle, a Brzina je osvojila prvo mjesto nakon što je protivnica predala.

Finalisti kod juniora bili su Ian Boloban iz Banja Luke i Amir Škrijelj iz Sarajeva. Ni ovo finale nije završeno, jer je Boloban predao pri vodstvu 6:3, 5:2, piše TSBiH.

Bosna i Hercegovina će imati predstavnike i na međunarodnom teniskom kampu u organizaciji Tennis Europe u kategoriji do 12 godina starosti. Trening kamp će biti održan od 10. do 16. decembra 2021. godine u Antaliji (Turska).

Našu zemlju će predstavljati juniorski reprezentativci BiH Mahir Butković iz Tuzle i Nejla Helać iz Sarajeva. Ovo je veliki uspjeh i Teniskog kluba GEM, čiji su članovi Brzina, Helać i Škrijelj.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.