open-navfaktor-logo
search
Prva svjetska grupa
Davis Cup: Bugarska bez Dimitrova protiv BiH
Teniska Davis Cup reprezentacija Bosne i Hercegovine 3. i 4. februara u Burgasu protiv domaće selekcije Bugarske igra meč Prve svjetske grupe.
24.01.2024. u 12:17
get url
text

Nakon što su u utorak objavljene nominacije timova najbolji bosankohercegovački teniseri na meč sa Bugarskom putuju u sljedećem sastavu: Damir Džumhur, Nerman Fatić, Tomislav Brkić, Mirza Bašić i Andrej Nedić. A zajedno sa selektorom Zoranom Zrnićem i ostalim članovima bh. tima probat će ostvariti pobjedu na teškom gostovanju u Burgasu.

Nakon objavljenih nominacija, bh. Davis Cup tim može biti zadovoljan, jer se na listi nominacija Bugarskog tima ne nalazi ime Gligora Dimitrova, nekada trećeg, a trenutno 13. tenisera svijeta.

Bugarska selekcija će nastupiti u sljedećem sastavu: Dimitar Kuzmanov, Janaki Milev, Petr Nesterov, Aleksandar Lazarov, te Aleksander Donski, predvođena selektorom Valentinom Dimovim.

- Bosanskohercegovačka seniorska Davis Cup reprezentacija u Bugarsku ide u kompletnom sastavu, te se kao i uvijek svi teniseri odazovu pozivu za nastup. Upravo zajedništvo ove reprezentacije, je snaga teniskog seniorskog tima BiH, koji od 2016. godine nastupa u Prvoj svjetskoj grupi najboljih tenskih reprezentcija svijeta - saopćeno je iz Teniskog saveza BiH.

Prvi dio priperema za meč protiv Bugarske, najbolji bh. teniseri počet će u Sarajevu, dok će se završene pripreme odraditi u Burgasu od 28. januara do 2. februara ove godine. Na završnim pripremama će se nastojati podići forma za predstojeće mečeve, koji će se igrati u Avenue Tennis centru u Burgasu.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.