open-navfaktor-logo
search
Bolje se osjeća
Džumhur: Imam samopouzdanje koje nisam imao i vrijeme je da se vratim u "top 100"
Prvi put osjećam da imam samopouzdanje koje nisam imao u proteklim godinama i vrijeme je da se vratim u top 100, izjavio je najbolji bh. teniser Damir Džumhur, dodavši kako smatra da se vratio na nivo kada je bio jedan od najboljih tenisera svijeta.
06.02.2024. u 10:23
get url
text

Džumhur je predvodio Davis Cup reprezentaciju Bosne i Hercegovine do pobjede nad selekcijom Bugarske, a prije toga imao je zapažene nastupe i kako kaže, osjeća se bolje nego u proteklim godinama.

- Ovu godinu sam krenuo, igrački i rezultatski, najbolje u posljednje 3-4 godine. Stigao sam i do poluflnala jakog Challengera u Belgiji gdje sam izgubio od Borne Ćorića u meču koji sam trebao možda i dobiti protiv igrača koji je sedmicu kasnije igrao finale u Montpellieru. Tim duelom sam pokazao da mogu i dalje igrati u vrhu svjetskog tenisa - kazao je Džumhur.

Ističe da sada ima drugačiji pristup na terenu, da je miran, staložen i fizički spreman i da vjeruje da može praviti dobre rezultate. 

- Znam da nekad u priči zvučim kao neko ko nema samopouzdanje. Ne volim misliti o povratku tamo gdje sam bio, jer znam da je iz ovog ugla dosta daleko. Drago mi je da sam prevazišao sve to i istinski razmišljati o top 100. Tada će biti lakše jer bih igrao glavne turnire bez kvalifikacija. Imam osjećaj da igra koju trenutno igram je jako blizu, ako ne i na istom nivou kao ona kada sam bio 23. na svijetu - istakao je 31-godišnji teniser.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.