open-navfaktor-logo
search
Stiže u Mostar
Nijemce protiv BiH predvodi Alexander Zverev, nekada drugi reket svijeta
Bosanskohercegovačka seniorska teniska reprezentacija Bosne i Hercegovine 16. i 17. septembra igrat će meč prve Svjetske grupe Davis Cup takmičenja protiv pete selekcije svijeta - Njemačke.
07.09.2023. u 09:00
get url
text

Za predstojeći meč objavljene su i nominacije timova.

Za Bosnu i Hercegovinu će nastupati: Nerman Fatić (209. mjesto na ATP listi), Damir Džumhur (211), Mirza BAšić (584), Andrej Nedić i Tomislav Brkić (119. dubl igrač svijeta). Selektor je Zoran Zrnić. Bosankohercegovačka Davis Cup reprezentacija će se okupiti u nedelju (10. septembra) u popodnevnim satima, kada će imati i svoj prvi trening u Mostaru.

Njemačku tenisku reprezentaciju će predvoditi Alexander Zverev, jedan od najboljih tenisera svijeta (trenutno 12. igrač svijeta, a bio je i drugi reket svijeta), a nastupit će još: Daniel Altmaier (53), Yannick Hanfmann (54), Kevin Krawietz (13. dubl igrač svijeta) i Tim Puetz (24. dubl igrač svijeta), dok je selektor Michael Kohlman.
Njemački tim je svoj dolazak planirao za ponedeljak (11. septembra). Peta teniska sila će u Mostar doputovati sa delegacijom koja će brojati preko dvadeset (20) osoba, što dovljno govori o važnosti ovoga meča za goste.

Pripreme za predstojeći duel će trajati do petka 15. septembra kada će se obaviti izvlačenje parova za predstojeći meč. U subotu 16. septembra mečevi počinju u 12 sati, dok su nedeljni mečevi po rasporedu od 10.30 sati.

- Sve posjetioce očekuje vrhunski teniski spektakl. Pred našim momcima je veoma težak zadatak, te ovim putem pozivamo sve navijače i ljubitelje tenisa da svojim prisustvom pomognu našim momcima da izbore prolaz dalje - saopćeno je iz Teniskog saveza BiH.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.