open-navfaktor-logo
search
Oglasio se na Instagramu
Novak Đoković odao počast srpskim teroristima ubijenim na Kosovu
Novak Đoković, najbolje rangirani teniser na ATP listi, oglasio se na Instagramu i odao počast trojici Srbijanaca koji su ubijeni na Kosovu, a koji su prije toga ubili kosovskog policajca.
28.09.2023. u 11:55
get url
text

Tamošnje vlasti naoružanu grupu su opisali kao profesionalnu terorističku/kriminalnu strukturu, i smatra Srbiju odgovornom za incident. No, to nije spriječilo Đokovića da oda počast trojici ubijenih terorista.

- Svaka suza Boga moli, svakog Srbina duša boli - piše na fotografiji koju je objavio, koja je nastala u Hramu Svetog Save u Beogradu, gdje je upriličeno paljenje svijeća, a uz nju je postavio i emotikon molitve.

U Banjskoj, na sjeveru Kosova, gdje većinski žive Srbi, 24. septembra ujutro u pucanju naoružanih Srba koji su blokirali cestu poginuo je jedan kosovski policajac, dok je jedan povrijeđen.

Naoružanu grupu, koja se sklonila u manastir Banjska i njegovu okolinu, opkolila je kosovska policija, a sukobi su nastavljeni na tom području tokom dana.

U akciji u Banjskoj ubijena su najmanje tri napadača, a privedeno je šest osoba, među kojima su dva napadača i četiri osobe koje su radiovezom podržavale napad.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.