open-navfaktor-logo
search
Inspektori u akciji
Policija izuzela dokumentacija o izgradnji teniskih terena za turnir u Banjoj Luci
Kriminalistički inspektori MUP-a bh. entiteta RS po nalogu Posebnog odjeljenja za suzbijanje korupcije, organizovanog i najtežih oblika privrednog kriminala izuzeli su dokumentaciju iz Gradske uprave Banja Luka vezanu za izgradnju teniskih terena za potrebe ATP turnira Srpska open.
29.03.2023. u 18:13
get url
text

Ova vijest potvrđena je za Capital.ba iz MUP-a RS.

Portparol MUP-a Mirna Miljanović potvrdila je da policijski službenici postupaju po nalogu Posebnog odjeljenja Tužilaštva RS.

- Posebno odjeljenje za suzbijanje korupcije, organizovanog i najtežih oblika privrednog kriminala na osnovu prijave narodnog poslanika Nebojše Vukanovića izdalo je nalog za postupanje našim policijskim službenicima i po tom nalogu se postupa - kaže Miljanovićeva za Capital.

Ovaj portal mjesecima unazad pisao je o nepravilnostima vezanim za izgradnje teniskog kompleksa na kojem će se uskoro odigrati ATP 250 turnir Srpska open.

VEZANI TEKST - TIBiH: Teniske terene u Banjoj Luci grade bez tendera, predsjednik Teniskog saveza RS-a u sukobu interesa

U tekstovima su upozoravali na nepostojanje neophodnih dozvola, regulacionog plana i netransparentnost izbora izvođača. Izvođače radova je birao Teniski savez RS, što je urađeno samo sa ciljem da država zaobiđe Zakon o javnim nabavkama. Koliko je poznato, radove izvodi 20 preduzeća koje je birao Teniski savez RS.

Capital navodi da se u infrastrukturu u i oko parka Mladen Stojanović trenutno se ulaže više od 23 miliona KM od čega će najviše, 18 miliona KM biti uloženo u sportski teren/arenu za potrebe ATP turnira Srpska open.

ATP turnir Srbija open se privremeno seli u Banjaluku, na period od godinu sa ciljem da se tokom tog perioda renovira teniski centar Novak u Beogradu.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.