open-navfaktor-logo
search
Kraj saradnje
Rastali se Goran Ivanišević i Novak Đoković
Autor: Faktor
27.03.2024. u 09:56
get url
text
Ivanišević s Đokovićem radio od 2019. godine
Ivanišević s Đokovićem radio od 2019. godine
FOTO: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL
Skoro petogodišnja saradnja Novaka Đokovića i Gorana Ivaniševića završena je poslije Mastersa u Miamiju.
Ivanišević se priključio Đokovićevom timu u prvoj sedmici Wimbledona 2019. godine i sa Novakom je ostvario brojne uspjehe, ali i prošao neke izuzetne teške trenutke, poput diskvalifikacije sa US opena i deportacije iz Australije.
- Jasno se sjećam momenta kada sam pozvao Gorana da bude dio mog tima. Bilo je to još 2018, Marjan (Vajda) i ja smo tražili inovacije i neku magiju za servis u našem tandemu. Ne samo da smo donijeli servis, već i mnogo smijeha, zabave, broj jedan na kraju godine, oborene rekorde, još 12 Grand slam titula (i nekoliko finala) otad. Da li sam spomenuo i malo drame također? -  napisao je Đoković na Instagramu napravivši mali previd (rade od 2019.) i dodao:
- Goran i ja smo prije nekoliko dana riješili da prestanemo da sarađujemo. Hemija na terenu imala je uspone i padove, ali naše prijateljstvo je oduvijek bilo čvrsto kao stijena. U stvari, ponosan sam na to - nisam siguran da je i on: osim što smo osvajali turnire skupa, imali smo i bitku sa strane u parchisiju (društvena igra) mnogo godina. I taj turnir se za nas ne završava nikada.
Tokom trenerske karijere, Ivanišević je prethodno sarađivao sa Marinom Čilićem, Tomasom Berdychom i Milošem Raonićem.
Sada se iščekuje Đokovićev naredni potez – imenovanje trenera.
POVEZANO
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.