open-navfaktor-logo
search
ŽUTE MINUTE
Serena Williams kažnjena zbog divljanja u finalu US Opena
Japanska teniserka osvojila je prvu Grand Slam titulu u karijeri, ali je njen veliki uspjeh ostao u sjeni svađe američke šampionke i sudije Alberta Ramosa
09.09.2018. u 19:24
get url
text

Serena Williams kažnjena je sa 17.000 dolara zbog tri slučaja kršenja kodeksa tokom finala US Opena u kojem je poražena od Naomi Osake (2:6, 4:6).

Japanska teniserka osvojila je prvu Grand Slam titulu u karijeri, ali je njen veliki uspjeh ostao u sjeni “divljanja“ američke šampionke i sudije Alberta Ramosa.

Prvo kršenje pravila bilo je kada je sudiju nazvala lopovom, a za to “verbalno zlostavljanje” kažnjena je s 10.000 dolara.

Drugo kršenje pravila koje joj se stavlja na teret i za koje je kažnjena sa 4.000 dolara, bilo je korištenje “coachinga”, odnosno nedopuštenih trenerskih savjeta za vrijeme meča. Sudija je to primijetio kada je vidio da trener Patrick Mouratoglou, gestikulira podignutim palčevima.

Treći prekršaj bilo joj je lomljenje reketa, za što je dobila kaznu od 3.000 dolara.

Sereni Williams ovo neće biti problem platiti, jer samo na ovom turniru kao viceprvakinja zaradila 1,85 miliona dolara. Ali, u ovom finalu propustila je doći do 24. naslova na nekom od četiri najveća turnira i tako izjednačiti rekord Margaret Court.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.