open-navfaktor-logo
search
Odlazeći premijer
Abazović mu radio iza leđa: Kabinet Đukanovića za potpisivanje deklaracije sa Zelenskim saznao iz medija?!
Deklaracija o euroatlantskoj perspektivi Ukrajine koju je odlazeći premijer Crne Gore Dritan Abazović jučer potpisao sa predsjednikom Ukrajine Volodimirom Zelenskim prvobitno je bila upućena predsjedniku Crne Gore Milu Đukanoviću kao deklaracija koju je trebalo da potpišu šefovi država.
06.12.2022. u 13:46
get url
text

Taj dokument kabinetu Đukanovića uputila je Ambasada Ukrajine u Crnoj Gori, crnogorsko Ministarstvo vanjskih poslova i predsjednik Ukrajine Volodimir Zelenski.

Kabinet crnogorskog predsjednika, prema informacijama Pobjede, zatražio je mišljenje o tekstu deklaracije od Ministarstva vanjskih poslova, crnogorske ambasade u Kijevu i misije Crne Gore pri NATO-u.

Odgovor su očekivali do sredine decembra, ali, umjesto toga, posredstvom medija obaviješteni su da je Deklaraciju sa Zelenskim potpisao odlazeći premijer Dritan Abazović.

– Prošle sedmice smo poslali dopis Ministarstvu vanjskih poslova, a mišljenje na tekst Deklaracije tražili smo i od misije Crne Gore pri NATO i crnogorske ambasade u Kijevu. Odgovor smo zatražili do polovine decembra mjeseca da bi nakon dobijenog mišljenja donijeli i odluku hoće li se potpisivati bilateralna deklaracija ovog tipa. Međutim, iz medija smo jučer obaviješteni da je premijer potpisao taj tekst – kazao je izvor Pobjede iz kabineta Đukanovića.

Kako je došlo do toga da Abazović potpiše dokument koji je upućen Đukanoviću i zbog čega o tome kabinet crnogorskog predsjednika nije obaviješten nije jasno. Pobjeda je pitala kabinet Abazovića da pojasne kako je došlo do toga da odlazeći premijer jučer potpiše Deklaraciju sa Zelenskim, ali odgovor nisu dobili.

Da će potpisati Deklaraciju Abazović je obavijestio javnost jučer ujutro. Sa ukrajinskim predsjednikom razgovarao je oko 14 sati, nakon čega je uslijedilo potpisivanje koje je bilo otvoreno za medije.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.