open-navfaktor-logo
search
Obilježavanje "Oluje"
HOS-ovci u Kninu urlali "Za dom spremni", policija sprovodi kriminalističku obradu
I ove godine na godišnjicu "Oluje" članovi Udruženja Devete bojne Hrvatske odbrambene snage, predvođene čovjekom s Hitler-brčićima Markom Skejom, okupili su se u Kninu uzvikujući pozdrav "Za dom spremni", navodi index.hr.
05.08.2022. u 16:27
get url
text

Kao i godinama ranije, skup su održali pred spomenikom poginulih boraca, a "vođa svečanosti'" poručio je da će "hrvatsku domovinu pozdraviti tri puta onim istim pozdravom kojim su je pozdravljali u Domovinskom ratu", prenosi Dalmatinski portal

Potom su počeli urlati ustaški pozdrav "Za dom spremni".

Okupili su se i neki građani koji su na to pljeskali. Prije toga su se postrojili te položili vijence i svijeće na spomenik. Policija je sve snimala te nakon toga objavila saopćenje.

- Policijski službenici Policijske uprava šibensko-kninske proveli su kriminalističko istraživanje nad ukupno 15 osoba koje su 5. augusta 2022. godine u Kninu, tokom obilježavanja Dana pobjede i domovinske zahvalnosti, Dana hrvatskih branitelja te godišnjice  Oluja, svojim ponašanjem ispunili obilježja prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira - navodi se u saopćenju šibensko-kninske policije te dodaju da se rado o dva odvojena događaja.

- U prvom se radi o 75-godišnjaku, a u drugom se radi o skupini od 14 osoba koji su narušavali javni red i mir upućivanjem poruka (uzvika) neprimjerenog sadržaja na javnom mjestu gdje je bio okupljen veći broj građana, čime su ispunili elemente protupravnog ponašanja. Temeljem svega utvrđenog, policija će protiv svih podnijeti Optužni prijedlog Prekršajnom odjelu Općinskog suda u Šibeniku zbog sumnje da su počinili prekršaj iz članka 5. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira - objavila je šibensko-kninska policija.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.