open-navfaktor-logo
search
Novi Pazar
Hrabri policajac Arslan Arslanović rizikovao život da spasi djecu iz smrtonosnog požara
Četvero djece starosti od šest mjeseci do pet godina stradalo je u požaru koji se dogodio jutros oko 7 sati u stambenoj zgradi u Ulici Kej 12. srpske brigade u Novom Pazaru, dok su njihovi roditelji povrijeđeni i nalaze se na Intenzivnoj njezi Opće bolnice u Novom Pazaru.  
05.03.2023. u 16:54
get url
text

VEZANI TEKST - Detalji tragedije u Sandžaku: Otac navodno pokušavao preko terase doći do djece, spekulira se o mogućem uzroku požara

Međutim, u ovom užasu, jedna priča o hrabrosti i požrtvovanju dala je svima nadu i vjeru da još uvijek postoje junaci koji su spremni na nesebične podvige za dobrobit drugih. Hrabri, mladić Arslan Arslanović, bez razmišljanja i straha za vlastiti život, utrčao je u stan koji je bio u plamenu, sjekirom je razbio prozor, ne znajući kakva ga sudbina čeka. Kada je ušao, začula se jaka eksplozija, što je dodatno uplašilo sve one koji su bili ispred zgrade. Ne, Arslanović se nije uplašio, već je hrabro nastavio svoju misiju spašavanja, piše Radio-televizija Novi Pazar.

Nakon što je iz stana iznio djecu kroz prozor, prisutni su shvatili da su se u tom stanu nalazili i roditelji djece. Hitna pomoć je bila na mjestu događaja i brzo pružila pomoć stradalima. Djeca su odmah prevezena u bolnicu. Druga ekipa je ubrzo preuzela roditelje djece. Nažalost, kasnije se saznalo da su djeca preminula, što je jedan od najtežih prizora viđenih u Pazaru, kažu očevici. Medicinska pomoć je ukazana i Arslanu, koji se u pokušaju da spaci djecu nagutao dima. 

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.