open-navfaktor-logo
search
Odluka Vlade
Od sutra slobodan ulazak i u Srbiju, ukinuta Covid ograničenja
Od utorka, 3. maja, i u Srbiju se može ući bez ikakvih ograničenja. Kako je danas saopćila Vlada Srbije, prestaju važiti sve Covid-mjere kontrole i ograničenja za ulazak u ovu državu, kako za strance tako i za državljane Srbije.
02.05.2022. u 14:42
get url
text

- Od ponoći, državljani Srbije kao i strani državljani, pri ulasku u zemlju neće biti u obavezi da imaju negativan PCR test, brzi antigenski test, dokaz o preležanoj bolesti niti potvrdu o vakcinaciji, bez obzira na to iz koje zemlje svijeta dolaze u Republiku Srbiju.

VEZANI TEKST - Ukinuta sva ograničenja: Građani BiH od danas mogu ući u Hrvatsku bez covid potvrda

Odluka o slobodnom ulasku građana Srbije i stranih državljana u zemlju donijeta je na osnovu trenutne epidemiološke situacije u našoj zemlji i u skladu je s odlukama većine zemalja Evrope i regiona. Nadležne institucije nastavljaju da prate razvoj epidemiološke situacije u Srbiji iz sata u sat i blagovremeno će obavještavati javnost - dodaje se u saopćenju.

Naglasili su da je važno imati na umu da ova odluka ne znači da je pandemija koronavirusa završena i da građani ne trebaju voditi računa o svom zdravlju.

- Na snazi ostaje preporuka o nošenju maski u zatvorenom prostoru, dok je nošenje maski u zdravstvenim ustanovama obavezno. Covid ambulante, punktovi za testiranje na prisustvo zarazne bolesti COVID-19 i punktovi za vakcinaciju nastavljaju da rade uobičajeno - navedeno je u saopćenju.

Hrvatska je od 1. maja ukinula sva ograničenja za ulazak u tu susjednu zemlju. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.