open-navfaktor-logo
search
U toku evakuacija
Panika u Hrvatskoj: Brojne institucije, među njima i Vlada, dobile dojave o bombi
U Hrvatskoj su jutros brojne državne institucije, među njima i Vlada, dobile dojave o bombi putem maila. 
05.12.2022. u 10:58
get url
text

U toku je evakuacija zgrade u kojoj se nalaze splitski sudovi, potvrdio je za Jutarnji glasnogovornik splitskog Županijskog suda, sudija Dinko Mešin, nakon što im stigao mail o dojavi o bombi.

Nešto prije 10 sati zbog dojave o postavljenoj eksplozivnoj napravi ispražnjena je i zgrada varaždinskog suda. U zgradi su smješteni županijski, općinski, trgovački i prekršajni sud i u ovo je vrijeme bila puna.

U jednoj od sudnica u toku je bila rasprava za ubistvo i četiri pokušaja ubistva u romskom naselju Parag u Međimurju za koje su optuženi Nino i Mario Balog.

U toku je pretraživanje zgrade i ne zna se hoće li sud danas nastaviti s radom.

U kratkom vremenskom periodu više policijskih uprava zaprimilo je informacije o anonimnim dojavama da su u zgradama/objektima svih pravosudnih tijela u cijeloj Hrvatskoj navodno postavljene eksplozivne naprave, javlja Anadolija.

Anonimne dojave se odnose na navodno postavljene eksplozivne naprave u većem broju objekata/zgrada pravosudnih tijela na područjima 18 od 20 policijskih uprava sa sjedištima u Zagrebu, Splitu, Rijeci, Osijeku, Slavonskom Brodu, Vukovaru, Bjelovaru, Sisku, Varaždinu, Zadru, Dubrovniku, Šibeniku, Karlovcu, Gospiću, Puli, Virovitici, Čakovcu i Koprivnici, saopćilo je hrvatsko Ministarstvo unutarnjih poslova (MUP RH).

Na sve lokacije su upućeni policijski službenici protueksplozijske službe koji provjeravaju istinitost dojava i poduzimaju sve potrebne mjere i radnje iz svoje nadležnosti, a s ciljem zaštite sigurnosti građana.

Dakle, anonimnim dojavama obuhvaćena su pravosudna tijela u cijeloj Hrvatskoj, navodi MUP RH. Za sada je potvrđeno kako je riječ uglavnom o lažnim dojavama, no dio prostorija koje koriste pravosudna tijela još je pod policijskim uviđajem.

Arena centar u Zagrebu na svojim stranicama navodi kako je zbog vanrednih okolnosti, danas u postupku evakuacija centra te kako trgovine Arena Centra ne rade, a mediji prenose kako su dojave stigle i u druge šoping centre.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.