open-navfaktor-logo
search
Gnusne uvrede
Pijanci Hvarani vrijeđali Bošnjakinju: "Je*ali smo ti mater i oca u Srebrenici, i tebe ćemo", sud ih poslao u zatvor "na hlađenje"
Dvojica Hvarana završila su na 14 dana u zatvoru na Bilicama nakon jučerašnjeg incidenta na Trgu svetog Stjepana u Hvaru. Vidno pijani radili su probleme ljudima i policiji koja ih je na kraju uhapsila i provela u Split, na Općinski prekršajni sud. Odbili su alkotest. 
30.12.2023. u 15:05
get url
text

Policija je protiv 50-godišnjaka podigla optužni prijedlog za remećenje reda i mira, vrijeđanje policije te prekršaj člana 25. Zakona o suzbijanju diskriminacije. Drugookrivljenika, 56-godišnjaka, tereti se za remećenje reda i mira te prekršaj Zakona o nabavci oružja, piše Dalmatinski portal.

On se u incident uključio nešto kasnije te je ljudima pokazivao nož.

Pedesetogodišnjaka se, pak, tereti da je vrijeđao stariju gospođu, a potom i skupinu ženskih osoba koja je pokušala zaštititi ženu od verbalnog nasilja. Oštećenoj ženi, porijeklom Bošnjakinji, poručio je: "Je*ali smo ti mater i oca u Srebrenici, je*at ćemo i tebe".

Situaciju je pokušao smiriti muškarac koji se tu zatekao, ali ga je 50-godišnjak udario u glavu. Potom je vrijeđao policajce koji su stigli na intervenciju, govoreći im da su glupe pandurčine.

Obojica okrivljenika negiraju optužbe. Sutkinja ih je odlučila poslati na hlađenje u zatvor na dvije sedmice, a postupak će se nastaviti.

Saslušat će se svjedoci, oštećena i policajci s intervencije. Optužnim prijedlogom zatraženo je da se okrivljenike kazni novčano i kaznom od trideset dana zatvora.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.