open-navfaktor-logo
search
Drama u Splitu
Policija uhapsila Severinu
Zagrebačka policija uhapsila je pjevačicu Severinu Vučković u utorak oko podne u Zagrebu. Hapšenje je uslijedilo, kako saznaje Jutarnji list, nakon što su od splitskih kolega dobili zahtjev za njenim privođenjem za potrebe kriminalističkog istraživanja.
30.08.2022. u 17:11
get url
text

Povod svemu i raspisivanju potrage je, kako piše Jutarnji, neprimjerena prepirka od utorka u splitskom domu majke poznate pjevačice.

Prema prijavi sestre Marijane, pjevačica se navodno okomila na nju i to pred njihovom majkom. Bilo je to pod okriljem noći, jedan sat poslije ponoći kada se iz stana orila buka. Njih dvije su se navodno, prijavila je Marijana policiji, žestoko hrvale i šamarale, i to doslovno po cijelom stanu.

Raspisana potraga

Pjevačica je na kraju otišla na svoju stranu, a njena sestra u bolnicu odakle se, nakon ukazane ljekarske pomoći zbog lakših povreda, obratila za pomoć policiji. Zadobila je niz podljeva na glavi i leđima, a na tijelu su joj ljekari uočili i porezotine. Na osnovu prijave, splitska policija je raspisala potragu za pjevačicom, a na temelju koje je Severina 12 sati nakon navodnog incidenta u Splitu, privedena na zagrebačkom aerodromu.

Severina je danas poslijepodne bila u sjedištu krim-policije u Heinzelovoj, a s njom je na policiji bila i njezina advokatica Jasminka Biloš koja se novinaru Jutarnjeg kratko javila na mobitel i potvrdila je da je sa Severinom u zgradi policije u Heinzelovoj.

Druga verzija priče

Izvor blizak pjevačici, pak, tvrdi da je Severinina sestra Marijana lažno prijavila Severinu za nanošenje tjelesnih povreda. U tom stanu u Splitu u kojem živi majka sa strinom, boravila je Severina te je iznenada došla Marijana koja je, tvrdi izvor, napala pjevačicu i nanijela joj povrede. Severina je otišla, a Marijana je počela lupati na vrata stanarima te zapomagati i bacati se po stubištu kako bi se samopovrijedila.

Povrede na rukama Severine  FOTO: JUTARNJI

Upućeni u problematiku kažu i da je Severinina sestra Marijana za koju niko ne zna gdje je provela proteklih sedam godina, prijavila Severinu Centru za socijalnu skrb prije otprilike pola godine da zlostavlja mamu i onemogućava joj kontakte s njom. Istovremeno, prijavila je i svoju kćerku, Severininu nećakinju Miu, da je zlostavlja telefonom. CSS je postupao po prijavi i utvrdio da je Marijana Popović, čije boravište nije uspjela utvrditi ni policija, lažno prijavila CSS-u svoju kćerku i sestru. Severinin izvor tvrdi i da je Marijana Popović sve ovo radila u dogovoru s Milanom Popovićem o čemu navodno postoje pisani dokazi u obliku izjave Milana Popovića date u CSS-u.

Komšije čule galamu

Ne bi li dodatno provjerili šta se točno događalo u noći s ponedjeljka na utorak, novinari su pozvali telefonski broj u stanu Severinine majke. Javila se žena rekavši da vlasnica odmara, ali i da o tome šta su je upitali, ne zna ništa. Jedna od komšinica u zgradi rekla je tek kratko da je čula galamu, žensko cičanje kao i neko lupanje, ali da "nije odmah povezala s incidentom u stubištu, a kamoli s omiljenom Seve".

- Seve je uvijek atrakcija kad dođe svojoj mami, ali iskreno nisam je vidjela da joj je bila u posjeti u ponedjeljak. Niti sam se naknadno raspitivala gdje je tačno bila ta dreka - rekla je za Jutarnji jedna stanarka zgrade. U slučaju da navedena kaznena prijava rezultira optužnicom nadležnom tužilaštvu, kao glavni svjedok bit će pozvana njihova majka koja, pak, može koristiti blagodat nesvjedočenja.

FOTO: JUTARNJI

Inače, ovaj fizički sukob nije prvi sukob između Severine i njene sestre Marijane, ali je prvi zbog kojeg je pjevačicu njena sestra prijavila policiji da joj je nanijela ozljede i zatražila je ljekarsku pomoć.

Mediji su u aprilu ove godine pisali o narušenim odnosima dviju sestara. Prema Marijaninim riječima otkad je njihova majka kod Severine ona je nema prilike vidjeti, a svaki telefonski poziv protiče uz prijetnje koje joj navodno upućuje Severina. Osim za narušen odnos s majkom, Severinina sestra pjevačicu krivi da je odgovorna i za njen narušen odnos s kćerkom Mijom Popović koja je tokom studija živjela sa Severinom, a sad živi u njenom komšiluku.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.