open-navfaktor-logo
search
Bivša hrvatska ministrica
Pusić o kandidaturi Milanovića: Ovaj nevjerovatan potez će natjerati ljude da izađu na izbore
Milanović je osoba koja prokazuje korupciju, koja je u svom javnom nastupu otvorena i nema koruptivni rep, čak i kada je bio u izvršnoj vlasti, kazala je Pusić
Faktor/N1.hr
15.03.2024. u 22:18
get url
text
Vesna Pusić
Vesna Pusić
FOTO: SANDRA SIMUNOVIC/PIXSELL
Vesna Pusić, bivša ministrica vanjskih poslova Hrvatske, komentirala je odluku predsjednika te zemlje, Zorana Milanovića, da ide na parlamentarne izbore s SDP-om.
Pusić je u izjavi za N1.hr rekla da su izbori sada postali zanimljivi i uzbudljivi.
- Jako puno ljudi, bez obzira za koga će glasati, se odlučilo izaći na izbore jer za razliku od situacije, prije nego što je objavljeno da je Zoran Milanović kandidat za premijera s te liste, situacija je bila takva da nismo imali dva ujednačena tima koja su se takmičila na izborima. Izgledalo je da se opozicija nije ni ujedinila u svim izbornim jedinicama, da će se glasovi raspasti i da nema nikoga ko je snažan da to potegne i HDZ će bez obzira na velike političke pogreške koje su napravili dobiti većinu i pokupiti zastupnike naknadno -objasnila je Pusić te dodala da "to sada više tako ne izgleda nego kao da se radi o dva ravnopravna tima što se podrške tiče".
- Milanović je u ovom razdoblju bio prilično popularan, bez obzira na političke stavove od kojih su mnogi vrlo slični kao i Plenkovićevi. On je osoba koja prokazuje korupciju, koja je u svom javnom nastupu otvorena i nema koruptivni rep, čak i kada je bio u izvršnoj vlasti. Ovaj nevjerovatan potez je natjerao ljude da načule uši i da se zainteresiraju za politiku te da će puno veći broj ljudi izaći na izbore. Srijeda neće smanjiti izlaznost, bit će neradni dan i to neće biti izbori kakve smo iščekivali do danas prijepodne, to će biti izbori koje će svi pratiti i kampanja neće biti dosadna. Izbori će biti između Milanovića i Plenkovića - kazala je Pusić.
POVEZANO
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.