open-navfaktor-logo
search
Albanski premijer
Rama proziva Vučića zbog Vulina: Očajna predstava jadnog razmišljanja
Albanski premijer Edi Rama pozvao je u subotu predsjednika Srbije Aleksandra Vučića da osudi izjavu ministra odbrane Srbije Aleksandra Vulina, koji je njegovu najavu da će luka Drač biti i kosovska ocijenio kao nastavak rada na stvaranju "velike Albanije".
03.10.2020. u 18:38
get url
text

U poruci na Twitteru Rama se pita da li je to stvarno, ili je u pitanju ismijavanje "ispranih mozgova i prljavih usta, koje je vijekovima držalo našu regiju u mraku".

- Veoma bih volio da je šala, jer bi u suprotnom to bila očajna predstava jadnog razmišljanja, koju, bez sumnje, trebate osuditi - poručio je Rama Vučiću.

U postu je objavio izjavu Vulina, koji je ocijenio da je Rama, izjavom da će luka Drač biti i kosovska, nastavio raditi na stvaranju "velike Albanije".

- Kao i svaki put do sada, Evropska unija će ćutati i neće preduzeti ništa. Šiptari mogu da se ujedine i mogu da otimaju i tuđe teritorije, a Srbi ne mogu da budu ujedinjeni čak ni na svojoj zemlji, tako se ponavlja laž da je "velika Albanija" prirodna Albanija, a Srbi ujedinjeni u jednoj državi su pretnja miru. Ono što date Šiptarima ne možete zabraniti Srbima - poručio je ministar odbrane Srbije.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.