open-navfaktor-logo
search
Protest građana opravdan
Sandžačka SDA: Mećehinski odnos države prema Sandžaku
Stranka demokratske akcije Sandžaka podržava opravdane proteste revoltiranih građana Sandžaka protiv najviših državnih organa Republike Srbije zbog maćehinskog odnosa prema zdravlju ljudi u Sandžaku.
30.06.2020. u 19:50
get url
text

Predsjednica Vlade Srbije i srbijanski ministar zdravlja, kako je saopćeno iz SDA Sandžaka, danas su došli u Sandžak bez ikakve konkretne pomoći oboljelim osobama čiji su životi ugroženi i bez ikakvog rješenja za zaštitu ostalih građana od aktuelne pandemije.

Pored toga, stoji u saopćenju, građanima Sandžaka koji su s pravom očekivali pomoć države, srbijanska predsjednica Vlade i ministar zdravlja u svojim obraćanjima, na drzak i neprimjeren način poručili su "da su sami krivi za nastalo stanje" i njihove zahtjeve i očekivanja nazvali "politizacijom".

- Po ustaljenoj praksi predstavnici režima su i sada došli dan uoči ponavljanja izbora koji su poništeni zbog dokazane krađe glasova, namještanja i drugih neregularnosti od strane vladajućeg režima, koje su konstatovali međunarodni posmatrači -  istaknuto je u saopćenju. 

SDA Sandžaka zahtjeva od svih državnih organa Srbije da prestanu sa zloupotrebom i politizacijom zdravstvene krize na štetu građana Sandžaka.

SDA Sandžaka apeluje na sve građane koji izlaze na ponovljene izbore da prvenstveno vode računa o svom zdravlju i zdravlju drugih ljudi.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.