open-navfaktor-logo
search
Ne osvrću se na mjere
Šokantne fotografije: U Sabornoj crkvi skoro niko nema masku, vjernici ljube sanduk sa tijelom Irineja
Arhijerejski sinod Srpske pravoslavne crkve (SPC) saopćio je da će se tokom molitvenog ispraćaja i sahrane patrijarha Irineja, koji je bio zaražen koronavirusom, SPC striktno pridržavati mjera koje su zbog epidemiološke situacije u propisali nadležni državni organi.
21.11.2020. u 12:44
get url
text
Sahrana patrijarha Irineja

Međutim, fotografije vjernika u Sabornoj crkvi u Beogradu, koje prenosi Nova.rs pokazuju da rijetko ko od nji ima masku, i da se ljube krst i pokrov koji se nalazi iznad odra, kao i sanduk u kojem je tijelo.

Inače, u Srbiji je u petak zabeleženo novih 6.254 slučajeva koronavirusa, a 30 ljudi je preminulo. Članovi Kriznog štaba već nekoliko dana raspravljaju o epidemiološkim mjerama koje bi trebalo da se pooštre, a zdravstveni kapaciteti bolnica u Srbiji su ugroženi.

Nova.rs podsjeća da su se mjere masovno kršile i na dan sahrane mitropolita crnogorsko-primorskog Amfilohija, koji je također bio zaražen koronavirusom. Liturgiju i opelo povodom smrti Amfilohija služio je upravo patrijarh Irinej, a 20 dana od tog događaja u Crnoj Gori je zaraženo 10.743 osoba, što je 1.705 na sto hiljada stanovika, piše Nova.rs pozivajuću se Radio-televiziju Crne Gore.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.