open-navfaktor-logo
search
Drama u Srbiji
Strava u Beogradu: Dječak (14) iz očevog pištolja ubio čuvara u osnovnoj školi, teško ranjeno troje učenika i nastavnica
U beogradskoj Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru došlo do pucnjave, a srbijanski mediji javljaju da ima i žrtvava.
03.05.2023. u 09:48
get url
text

Kako javlja Blic.rs , iz očevog pištolja pucao je maloljetnik (14) i tom prilikom ubijen je čuvar škole, a četiri učenika su ranjena. Jedna djevojčica nalazi se na reanimaciji.

Policija je uputila sve raspoložive patrole, odmah izašla na teren i uhapsila osumnjičenog maljoletnika, učenika sedmog razreda, koji je, kako se sumnja, iz očevog pištolja ispalio više hitaca u pravcu učenika i osiguranja ove škole. 

                                                                                                                                                                                            Foto: Nova.rs

Pucnjava se desila u holu škole, a u jednoj učionici, zapravo u kabinetu za historiju, pronađen je ranac u njemu u kome je bio pištolj i nekoliko flaša sa zapaljivom tečnošću. Ne zna se kome pripada taj ranac.

- Čuo sam pucnjavu, neki đaci su odmah izašli u hodnik da vide šta se dešava. Ja sam prvo mislio da se nešto čulo napolju. Svi su počeli da vrište, nastala je opća panika. Svi su krenuli da trče, kada sam izašao vidio sam ga, on je došao i uperio pištolj u sve nas. 

Upucao mi je druga koji je sjedeo pored čuvara. Čuvar je samo ležao nepomično - priča potreseni učenik koji je u šoku.

Prema RTS-u, jedna nastavnica i troje djece primljeno je u Urgentni centar u Beogradu, a svi imaju prostrelne rane u predjelu grudnog koša.

Povrijeđena nastavnica i jedno dijete odmah moraju na operaciju, dok je dvoje djece na odjeljenju intenzivne njege. Na terenu je sedam ekipa Hitne pomoći. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.