open-navfaktor-logo
search
Na meti medija i mase
U Srbiji se provodi javni linč nad rediteljem predstave "Srebrenica. Kad mi ubijeni ustanemo"
Ozbiljne prijetnje i uvrede ovih dana, od građana u Srbiji, ali i tamošnjiih medija, stižu na adresu Zlatka Pakovića, autora i reditelja predstave "Srebrenica. Kad mi ubijeni ustanemo" koja je prije nekoliko dana izvedena u Centru za kulturnu dekontaminaciju u Beogradu.
03.10.2020. u 14:34
get url
text

I dok su se građani Srbije na društvenim mrežama obrušili na Pakovića uz monstruozne psovke, prijetnje i uvrede, revnosno su ih ispratili i u pojedinim srbijanskim medijima koji su donosili naslove o "skandaloznoj predstavi usred Beograda" poput "Srpsku zastavu bacili pod noge, svoj narod optužili za genocid".

Našlo se u medijima prostora i za kolumnu pozorišnog kritičara Ivana Medenice koji je Pakovićevu predstavu nazvao "blasfemijom".

U "reakcijama" građana Srbije na društvenim mrežama protiv Pakovića i sudionika predstave digla se prava hajka, u kojoj se oni nazivaju monstrumima, a njihov rad krivičnim djelom. Neki pozivaju da ih se kazni, što novčano, što vješanjem. Pakovića doživljavaju i kao "prodanu dušu", "fašistu", što se, između ostalog, ističe uz brojne gnusne uvrede i prijetnje. Pakovića nazivaju i "bolesnikom" a njegovu predstavu "morbidnom u kojoj napadaju SPC, Srbiju, i upoređuju Srbe sa nacistima".

Na sve ove napade, Paković je odgovorio putem svog Facebook profila:

"Oni će pobijediti jer imaju više brutalne sile
Ali uvjeriti neće nikoga pa ni sebe
Za to bi trebalo da imaju ono što im tako
nedostaje
Razum i pravdu na svojoj strani
Sve je na njihovoj strani osim pravde i razuma

SREBRENICA. KAD MI UBIJENI USTANEMO".

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.